Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

VIDEO Lansare „La Cota 10.000”, filmul documentar despre povestea alergării montane din România

0

La Cota 10.000”

La Cota 10.000 este un film documentar care definește felul în care alergarea montană deschide noi orizonturi și arată viața dintr-un unghi complet diferit, dar și despre România neatinsă, perfectă, așa cum este sus, pe creste și pe vârfuri.

Oamenii au fost întotdeauna fascinați de cucerirea celor mai înalte vârfuri din lume, iar noi, ca români, am avut norocul să ne naștem într-o țară în care Carpații își dezvăluie întreaga frumusețe și ne ajută să pășim într-o cu totul altă lume. Atunci când urcăm deasupra României, totul pare diferit: mai frumos, mai pur, mai înălțător. Lanțurile muntoase din țara noastră sunt atât de frumoase și de diferite, încât fiecare spune propria poveste a ceea ce înseamnă învingerea limitelor.

Prin urmare, ne-am întrebat: cum ar arăta România la Cota 10.000? În ce fel am putea spune povestea Carpaților, cinstind trecutul, prezentul și viitorul?

Răspunsul a venit natural: am parcurs unele dintre cele mai importante lanțuri muntoase din România și am strâns 10.000 metri diferență pozitivă de nivel într-o săptămână! Actorii principali sunt alergători montani, iar trail running-ul este sportul prin care arătăm cum se trăiește viața la altitudine.

Așa a luat naștere cel mai amplu documentar de alergare montană din România, care este o oglindă a munților din țara noastră, ce folosește sportul de anduranță pentru a scoate în evidență frumusețea pură a acestei țări, pe care trebuie să o apreciem la adevărata sa valoare.

Chiar dacă, în mod fizic, Cota 10.000 nu există, documentarul urmărește o expediție legendară prin Carpați, care trece prin munții Retezat, Făgăraș, Bucegi, Ciucaș și Ceahlău, cumulând 10.000 metri diferență pozitivă de nivel în mai puțin de o săptămână.

Filmul documentar La Cota 10.000 pune împreună două dintre cele mai frumoase lucruri care ne înconjoară: România și muntele, așadar, spectatorii vor putea urmări peisaje de basm de pe cele mai reprezentative vârfuri din țara noastră (Peleaga, Moldoveanu, Omu, Ciucaș și Toaca), prin ochii unei echipe de sportivi amatori și profesioniști. Printre aceștia se află și Denisa Dragomir, Campioană Europeană la Skyrunning în 2019.

Durata documentarului, realizat de o echipă 100% românească, este de 44 minute. Acesta va fi disponibil pe platforma Streamerse în perioada 3 mai – 6 iunie 2021.

Documentarul a obținut Premiul Special Transylvania Mountain Festival 2020 pentru Producție Românească și în prezent este în selecția oficială Alpin Film Festival 2021 și International Tourism Film Festival – Africa 2021, cât și în circuitul național și internațional dedicat documentarelor sportive și/sau dedicate muntelui.

La Cota 10.000 este o co-producție 321sport, Workhorse și The Sports Architects și este prezentat de Zuzu Fit, susținut de Nivea Men, Sport Vision, Orange, AQUA Carpatica, Red Bull și încurajat de Garmin, Nissan și Unstoppable.

Trailer-ul filmului poate fi urmărit aici: https://youtu.be/jkvaDyojFWE

Echipa de producție:

Regie: Dan Petru și Radu Restivan
Producer: Radu Restivan
Associate producer: Florin Ivan
Imagine: Radu Restivan, Adrian Crapciu, Denisa Dragomir
Operator dronă: Radu Restivan
Productions assistants: Cătălin Preda, Ana-Maria Mîndruță
Video edit & color grading: Dan Petru
360 video edit: Bogdan Trestianu
Muzică: Alexandru Suciu
Copywriter: Ionuț Pașolea
Art director: Șerban Chițu
Alergători: Denisa Dragomir, Petronela Tabalae, Eduardo Gomes, Bogdan Ioniță, Radu Restivan, Ciprian Tiron
Team support: Larisa Radu, Dorin Georgescu
Traducere și subtitrări: Karina Kraft, Horia Vasilief

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.