Lansare album foto dedicat Tarii Lapusului / 22 noiembrie 2010

0

Luni în data de 22 noiembrie 2010 se lansează un nou album de fotografie despre Țara Lăpușului. Albumul este însoţit și de un scurtmetraj  – “Destine încrustate. Ţara Lăpuşului”.

Răzvan Voiculescu este fotograful care a realizat albumul. Evenimentul, susţinut de Petrom, va avea loc începând cu ora 19.00, la sala Constanţa din JW Marriott Bucharest Grand Hotel, potrivit rfi.ro

Răzvan Voiculescu este un căutător de locuri speciale. Le descoperă şi apoi stăruie asupra lor, le priveşte şi le “descoase” până ajunge la fibra lor.

Cel mai recent ţinut asupra căruia s-a oprit este Ţara Lăpuşului, partea dinspre sud a Maramureşului. Un spaţiu aproape necunoscut, în care timpul îşi mai răreşte din asprime şi se lasă trăit, parcă, după liniile domoale în care lăpuşenii îşi încrustează lemnul.

În albumul de fotografie dedicat Ţării Lăpuşului, Răzvan Voiculescu creează o anatomie vizuală a acestui loc, cu toată splendoarea, dar şi cu imperfecţiunile lui. Albumul este viu şi autentic tocmai prin faptul că adună în acelaşi loc ipostaze diverse din viaţa unui ţinut savuros, fără însă a cosmetiza nimic din ceea ce “vede”.

Toate cele 300 de pagini ale albumului se parcurg intens, străbatând chipuri, poveşti de iubire, obiceiuri vechi, dar şi obiceiuri noi, tristeţi, fragmente de viaţă, viaţă… Chiar dacă albumul vă va ispiti să-l răsfoiti pe nerăsuflate, e bine să-i rezistaţi. Şi să vă acordaţi timp, pentru a-i decoperi toate poveştile dintre falduri.

Seara se va încheia în emoţia horilor străvechi, cu un recital special Grigore Leşe.

sursa rfi.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează