La Fundatia Ratiu din Londra – SAVIANA STANESCU isi prezinta piesa ‘Imigranti cu abilitati extraordinare’

0

Vineri, 1 iulie 2011 – un eveniment organizat de Fundația Rațiu din Marea Britanie, în cadrul seriei de prezentări și conferințe Culture Power

SAVIANA STĂNESCU
îşi prezintă piesa
‘Imigranţi cu abilităţi extraordinare’


Evenimentul este găzduit de Dr. Mike Phillips, romancier, istoric şi curator, consultant pentru diverse organizaţii culturale europene, distins cu Ordinul Imperiului Britanic (OBE).
Urmat de o sesiune de întrebări şi răspunsuri.


Vineri, 1 iulie 2011, 19.00-21.00, Fundaţia Raţiu / Centrul Cultural Românesc
Manchester Square, 18 Fitzhardinge Street, London W1H 6EQ; Tel. 020 7486 0295, int. 108;
e-mail:
bookings@romanianculturalcentre.org.uk
Intrarea este liberă, dar anunţarea prezenţei este obligatorie.

În cadrul unui eveniment special, organizat la sediul Fundaţiei Raţiu din Londra, Saviana Stănescu, dramaturg de origine română stabilit la New York, îşi va prezenta piesa de teatru ‘Imigranţi cu abilităţi extraordinare’. Piesa, apreciată de critica de specialitate, este o comedie amară despre Nadia, un clovn din „cea mai nefericită ţară din lume“, Moldova, care îşi pune toate speranţele în obţinerea unei vize de lucru pentru Statele Unite ale Americii. Vânată de agenții Departamentului pentru Siguranța Statului, entuziasmul Nadiei este curmat de primirea unei scrisori de deportare. O pereche de tocuri cui par a fi de ajuns pentru a-i distruge visul american (sau pentru a-l transforma într-un coşmar).

Evenimentul va cuprinde şi lectura unor fragmente din piesă.

“‘Imigranţi cu abilităţi extraordinare’, piesa Savianei Stănescu, este o piesă încântătoare… Dialogul Savianei Stănescu este înzestrat cu un spirit de observație ireproșabil… Energia despre care se spune că reprezintă esenţa New York-ului reiese din toate speranţele şi visurile, ce plutesc în aer, ale tuturor noilor veniţi. Piesa este un omagiu adus acestei energii şi în acelaşi timp radiază, la rândul său, tone de energie“ – The New York Times.

Saviana Stănescu s-a născut în Bucureşti şi a „renăscut“ la New York. Piesele sale au fost prezentate în repetate rânduri în străinătate şi în Statele Unite ale Americii – în montări de scenă, în prezentări de teatru în lectură sau sub formă de ateliere de lucru. Au fost consemnate și comentate în numeroase cronici şi au primit importante premii de specialitate. Saviana a câştigat în 2007 Premiul Marulic pentru Cea mai bună piesă radiofonică europeană – „Bucureşti Underground“. Acesta a fost prezentată, cu sprijinul Fundaţiei Raţiu / Centrului Cultural Românesc, la Teatrul Edric Hall din cadrul Universităţii londoneze South Bank, în ianuarie 2009. Saviana predă la New York University.

‘Imigranţi cu abilităţi extraordinare’ a fost publicată de Samuel French în 2009. În afara pieselor incluse în diverse antologii, Saviana a mai publicat şase cărţi de poezie şi teatru, printre care „Google me!“ (poezie), ‘Black Milk’ (patru piese) şi ‘Apocalipsa gonflabilă’ (cea mai bună piesă a anului 2000, în cadrul concursului organizat de UNITER). Saviana a fost co-editor pentru antologiile de teatru ‘Global Foreigners’ (cu profesorul Carol Martin de la NYU) şi ‘roMANIA after 2000’ (cu profesorul Daniel Gerould de la CUNY).

// // // // // // // // // // // //

Conferinţă organizată de Fundaţia Raţiu din Marea Britanie / Centrul Cultural Românesc de la Londra: www.ratiufamilyfoundation.com; www.romanianculturalcentre.org.uk
Culture Power este un program iniţiat de Fundaţia Raţiu din Marea Britanie; propune conferinţe şi dialoguri constructive audienţei invitate.

Conferinţa este organizată cu sprijinul Profusion International Creative Consultancy

Notă: Imaginea de mai sus © Fundaţia Raţiu

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează