Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ICR Londra acordă trei rezidenţe în diplomaţie culturală

0

Rezidenţa în Diplomaţie Culturală @ ICR London

Institutul Cultural Român de la Londra anunţă lansarea concursului pentru acordarea celor trei rezidenţe pentru anul 2012, în cadrul programului de Diplomaţie Culturală.

Sursa: icr.ro

În urma concursului se vor acorda trei rezidenţe pentru anul 2012 cetăţenilor români şi moldoveni. Rezidenţa în diplomaţie culturală este un program de instruire practică şi coaching cu durata de 3 luni, derulat în cadrul ICR Londra şi al unei instituţii britanice partenere, şi are în vedere următoarele obiective:

 • să dezvolte cunoştinţe, aptitudini şi abilităţi cruciale de management cultural, în gestionarea proiectelor culturale, în regim naţional şi internaţional, precum şi în diplomaţie culturală;
 • să se familiarizeze cu standardele şi practicile care caracterizează una dintre cele mai sofisticate şi concurenţiale pieţe culturale din lume;
 • să se iniţieze în procedurile si practicile de lucru adoptate în acţiunile de diplomaţie culturală ale Institutului Cultural Român.

Valoarea unei burse de rezidenţă: 4500 Euro/persoana (acordată în 3 tranşe lunare de 1500 Euro fiecare).

Cheltuielile de cazare, la sediul din 1 Belgrave Square, Londra, sunt acoperite de ICR. Numarul de rezidenţe acordate anual: 3 rezidenţe. Domeniul pentru care se organizează concursul: management cultural.

Instruirea va debuta cu un stagiu intensiv de pregătire teoretico-practică la ICR Londra şi într-o instituţie culturală britanică parteneră, după care bursierii vor lucra, în regim normal de lucru, alături de echipa ICR Londra, la proiecte culturale pe diferite domenii: film, teatru, muzică, literatură, dans, cultură tradiţională etc.

Criterii de eligibilitate:

 • cetatenie româna sau moldoveneasca;
 • studii superioare. Specializări în management general sau management de proiect la instituţii de învăţământ superior naţionale sau internaţionale reprezintă un avantaj;
 • experientă în managementul de proiect sau managementul cultural;
 • limba engleză la nivel avansat. Demonstrarea abilităţilor prin rezultate bune la teste internaţionale recunoscute reprezintă un avantaj;
 • bună familiarizare cu activitatea ICR şi ICR Londra.

Documente necesare pentru înscrierea la concurs:

 • Curriculum Vitae în limba engleză;
 • scrisoare de intenţie în limba engleza. Aceasta trebuie să trateze, în mod obligatoriu, următoarele teme: motivul pentru care candidatul consideră importantă, pentru dezvoltarea profesională proprie, urmarea acestui program de formare; ce rezultate concrete sunt vizate şi cum vor fi aplicate în activitatea ulterioară; familiaritate cu activitatea ICR în ansamblu şi a ICR Londra, în particular;
 • scrisoare de recomandare în limba engleza. O singură scrisoare de recomandare de la un profesionist al managementului cultural care cunoaşte bine activitatea candidatului. Scrisoarea va conţine datele de contact ale semnatarului, va fi semnată olograf şi transmisă sub forma scanată la adresa de e-mail indicată mai jos.

Adresa şi modul de trimitere a documentelor:

Toate documentele necesare înscrierii în concurs vor fi transmise electronic, într-un singur email de maximum 2MB, pe adresa: diplomatieculturala@icr.ro, pana la data de 13 noiembrie (2011), ora 12.00, ora României.

Candidaţii care nu respectă aceste proceduri nu vor intra în concurs.
Evaluarea dosarelor şi selectia preliminară. Criteriile de evaluare pentru selectia preliminară, pe baza dosarului de candidatura, sunt:

 • calitatea CV-ului;
 • relevanţa motivaţiei expusă în scrisoarea de intenţie în raport cu scopul rezidenţei;
 • aptitudinile probate prin scrisoarea de intenţie.

Evaluarea preliminară a dosarelor va fi efectuată de o comisie mixtă formată din experţi români şi britanici. Candidaţii selectaţi în această etapă vor fi invitaţi să susţină un interviu telefonic pentru selecţia finală.

Interviul pentru selecţia finală
Pe baza interviului, se vor verifica:

 • abilităţile de comunicare, inclusiv în limba engleză;
 • cunoaşterea activităţii ICR şi a ICR Londra;
 • cunoaşterea marilor repere şi instituţii ale culturii britanice contemporane.

Pentru întrebari, vă rugam să ne scrieţi pe adresa: diplomatieculturala@icr.ro


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.