Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fonduri nerambursabile şi investiţii în bijuterii arhitecturale la Marea Neagră. Până la 1,5 milioane de euro/proiect

0

Programul Operațional Comun ”Bazinul Mării Negre” 2014-2020 acordă până la 1,5 milioane de euro/proiect pentru Promovarea Patrimoniului Istoric şi a Produselor Culturale, prin dezvoltare turistică, în regiunea Mării Negre. 92% din valoarea proiectului depus este nerambursabil.

Grand Hotel Casa Laskaridis Blocul comunitatii evreiesti Blocul Cerchez

Cu un bogat patrimoniu imobiliar istoric ce aşteaptă să fie valorificat, Constanţa este prima pe listă celor mai favorizate localităţi care ar putea beneficia de această oportunitate.  La kilometrul zero al Constanţei, în Centrului Istoric din zona peninsulară , se regăsesc o seamă de vile şi palate istorice, adevărate bijuterii arhitecturale, care ar putea face obiectul reabilitării, acolo unde e cazul şi al reintroducerii în circuitul cultural – turistic.

Blocul Cerchez Blocul comunitatii evreiesti Casa Laskaridis

Artmark Historical Estate deţine în portofoliu astfel de bijuterii tomitane. Dintre ele amintim: Palatul Şuţu (construit pe taluzul mării în stil maur de arhitectul Grigore Cerchez, preţ de pornire 1.100.000 de euro), Vila Zottu (restaurată, situată pe faleza cazinoului, fostul sediu al „Clubului Aristocratic din Constanța”, preţ de pornire 800.000 de euro), Hôtel d’Angleterre / Regina / Intim (construit în anii 1880, strălucitorul şi elegantul imobilul, găzduia la acea vreme baluri caritabile şi banchete oficiale, preţ de pornire 1.500.000 de euro), Grand Hotel (primul hotel modern din oraş, în stil Art Deco, preţ de pornire 950.000 de euro), Casa Laskaridis (omonimă cu una dintre importantele familii grecești ce au contribuit la evoluția culturală și economică a orașului-port, preţ de pornire 775.000 de euro), Blocul arh. Cerchez (o construcție realizată în stil eclectic în care elementele arhitecturale tip maur sunt îmbinate unui stil general funcțional, de tip englezesc, preţ de pornire 250.000 de euro), Blocul interbelic al comunităţii evreieşti (imobilul, actual renovat, reprezintă un simbol al Constanței, fiind la data construcției, în 1930, una dintre cele mai înalte clădiri din Constanța, preţ de pornire 850.000 de euro).

Cei interesaţi de această oportunitate, pot depune cererile de finanţare până la 31 mai 2017. Pot depune astfel de cereri: asociaţii de afaceri, asociaţii de IMM-uri, asociaţii şi instituţii culturale din regiunea Bazinului Marii Negre (România, Bulgaria, Grecia, Turcia, Ucraina, Moldova, Georgia şi Armenia) în parteneriat de minim 3 – maxim 6. Artmark Historical Estate, prin partenerii săi, oferă consultanţă pentru întocmirea proiectelor şi obţinerea finanţărilor.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.