Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Finalul Festivalului Internațional de Teatru Clasic Arad, cu poezie, muzică, satire sociale…

0

„Poezia nu poate exista fără muzică. Tăcerea poeziei e muzică” este fraza sub semnul căreia stă spectacolul „Vorbe, vorbe, vorbe…” – un autentic recital de poezie şi muzică românească susținut de ION CARAMITRU alături de violoncelistul ADRIAN NAIDIN.
Opera cersetorilor. foto Bíró Márton
Este de neegalat modul suprinzător al actorului Ion Caramitru de a apropia spectatorii de poezie, de a-i da poeziei întruchipare scenică, de a-i da înțelesuri la care nu ne-am fi gândit. Tratează vorba când cu duioșie, când cu umor. Tăcerea face și ea parte din instrumentarul perfect mânuit de actor și, în momentele de liniște adâncă parcă îți simți propriile gânduri. Pe neașteptate te învăluie minunata voce profundă, aproape șoptită, tandră a lui Andrian Naidin și un violoncel de o vibrație dramatică despre care se spune, pe drept cuvânt, că sună ca o orchestră. Un spectacol care ne reamintește de rolul și rostul poeziei în viața noastră.
O întâlnire unică între cuvânt şi sunet: „Vorbe, vorbe, vorbe…”
Sâmbătă, 21 noiembrie, ora 18.00, Sala Mare.

„Opera cerşetorilor” după textul omonim al lui John Gay, în regia unuia dintre cei mai renumiți regizori sârbi, Kokan Mladenović, producţie a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timişoara, ne readuce în vremurile corupte și vicioase al societății actuale.
Spectacolul este un maraton de forță al celor 15 actori, care abordează cu o „remarcabilă seriozitate și cu un admirabil profesionalism” mai multe genuri ale artei teatrale, de la dramă la comedie și de la melodramă siropoasă până la cabaret.
O satiră socială, un spectacol-manifest care spune adevăruri dureroase, arată cu degetul către lumea decadentă pe care o privim adesea cu mirare sau cu nepăsare.
Sâmbătă, 21 noiembrie, ora 20.30, Sala Mare.

Cu ultimul spectacol din Festival – „Beznă de mină” al Teatrului Naţional din Pécs – regizorul Bérczes László ne propune o provocare: „Oare reuşim să ne apropiem de bunătate sau măcar să stârnim dorinţa de a face un bine atunci când în jurul nostru şi adânc în noi îşi culege roadele răul.”

„Beznă de mină” – o comedie neagră despre viaţa rurală din Transilvania, despre corupție și naționalism – face parte din trilogia contemporană: „Flori de mină”, „Beznă de mină” și „Apă de mină” scrisă de Csaba Székely. Trilogia minelor a fost pusă în scenă în România şi Ungaria, toate montările bucurându-se de un real succes.
Teatrul Naţional din Pécs, partener tradițional al Teatrului Clasic „Ioan Slavici” ne onorează invitația și vine la Arad cu un spectacol de teatru social. Un spectacol despre curajul de a privi realitatea drept în față, despre puterea tămăduitoare a binelui, despre responsabilitatea de a birui într-o lume marcată de rău.
Duminică, 22 noiembrie, ora 19.00, Sala Mare.

Vă așteptăm și în ultimele două zile ale FITCA, sa vă bucurați de teatru!

Programul FITCA, 21 și 22 noiembrie:

Sâmbătă, 21 noiembrie 2015 | Ora 18.00
Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad | Sala Mare
„Vorbe, vorbe, vorbe…”
Spectacol de poezie şi muzică românească
Recital excepțional susținut de Ion Caramitru
Invitat special: violoncelistul Adrian Naidin
Durata: 1h 10 min fără pauză

Sâmbătă, 21 noiembrie 2015 | Ora 20.30
Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad | Sala Studio
„Opera cerșetorilor” după textul omonim al lui John Gay
Regia: Kokan Mladenović
Dramatizarea: Kokan Mladenović, Góli Kornélia
Compozitor: Irena Popović
Versuri: Kokan Mladenović
Versiunea versurilor în limba maghiară: Góli Kornélia, Szerda Zsófia
Decorul: Marija Kalabić
Costumele: Tatjana Radišić
Coregrafia: Andreja Kulešević
Traducerea în limba maghiară a textului original: Orbán Enikő
Distribuția:
Aszalos Géza, Balázs Attila, Bandi András Zsolt, Borbély B. Emília, Csata Zsolt, Kiss Attila, Lőrincz Rita, Magyari Etelka, Mátyás Zsolt Imre, Molnár Bence, Molnos András Csaba, Kocsárdi Levente, Simó Emese, Tar Mónika, Tokai Andrea
Orchestra:
Cosmin Hărşian, Dragalina Cristian Csaba, Szabó Csongor-Zsolt, Ilko Gradev, Marcelle Poaty-Souami
Producător: Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara
Data premierei: 4 aprilie 2015
Durata: 1h 45 min fără pauză

Sâmbătă, 21 noiembrie 2015 | Ora 22.30
Café Boeme Teatru
CONCERT „Blue Monday” cu Daniel Ignat și Andy Roll

Duminică, 22 noiembrie 2015 | Ora 19.00
Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad | Sala Mare
„Beznă de mină” de Székely Csaba
Regia: Bérczes László
Scenografia şi costumele: Cziegler Balázs
Muzica: Dresch Mihály
Distribuţia: Szula László, Nyári Szilvia, Köles Ferenc, Urbán Tibor, Grisnik Petra

Producător: Teatrul Naţional din Pécs, Ungaria şi Teatrul „Csiky Gergely” din Kaposvar
Data premierei: 26 februarie 2014
Durata: 1h 45 min fără pauză
Spectacol în limba maghiară supratitrat în limba română

Duminică, 22 noiembrie 2015 | Ora 21.30
Café Boeme Teatru
CONCERT „Blue Monday” cu Daniel Ignat și Andy Roll

Festivalul Internaţional de Teatru Clasic Arad
14 – 22 noiembrie 2015, ediţia a XXI-a

Producător: Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad
Cu sprijinul: Consiliului Local al Municipiului Arad
Parteneri media: TVR Timişoara, West TV, Pro FM, INARAD.TV, Radio România Cultural, Radio România Timişoara, Radio România Arad FM, Glasul Aradului, Jurnal Arădean, ARQ, Arad Online, Arad Culture, Vestic.Ro, Party Arad, Port.Ro, NEWS-AR, Ghidul Arădean, Ziarul Metropolis, Yorick.ro, Ora de ştiri, ArtActMagazine.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.