Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Filosofie pentru o lume mai buna

0

Asociaţia Culturală Noua Acropolă vă invită începând de marţi, 13 septembrie ora 18:30, la Curs de introducere în filosofie şi psihologie

Filosofia este …

… dragoste de Adevăr

… arta de a răspunde întrebărilor esenţiale

… parcurgerea drumului interior

… arta de a trăi

… cunoaştere de sine …

Prin a fi  filosof înţelegem un mod de viaţă, în care răspunsurile despre propria fiinţă şi lumea în care trăim sunt căutate în acţiunile fiecărei zile.

Noua Acropolă propune Cursul introductiv de filosofie comparată şi psihologie, ca drum către o Filosofie activă, în care se completează armonios profunda căutare a autenticităţii vieţii cu descoperirea legilor acţiunii făcute din generozitate, atât de necesară construirii unei lumi mai bune.

Înscrierea la acest curs vă oferă posibilitatea:

 

–          Să participaţi la mese rotunde tematice, exerciţii de psihologie, ateliere de creaţie

–          Să deveniţi voluntar pentru o lume mai bună, în cadrul Asociaţiei Culturale Noua Acropolă

Temele cursului de filosofie:

ETICA ATEMPORALĂ
De ce avem nevoie de filosofie? Ce sunt valorile durabile?
BHAGAVAD-GITA
Calea eroului și acţiunea altruistă.
GLASUL LINIŞTII
Interpretarea unui text tibetan. Evoluţie şi căile cunoaşterii.
SIDDHARTA GAUTAMA BUDDHA
Calea de mijloc și cum putem învăţa din suferinţă.
CONFUCIUS
Omul nobil şi asumarea responsabilităţii.
VIAŢA MORALĂ ÎN EGIPTUL ANTIC
Norme etice pentru o societate civilizată şi fericită.
PLATON
Justiţie şi libertate. Cheile armoniei individuale şi sociale.
ARISTOTEL
Construirea scării valorilor şi cucerirea fericirii.
STOICISMUL ÎN ROMA
Cetăţeanul lumii: liberul arbitru şi slujirea celorlalţi.
IMMANUEL KANT
Datoria şi voinţa bună.
PLOTIN
Despre suflet şi viaţă lăuntrică. Cele trei etape ale dezvoltării personalităţii.
FILOSOFIA ISTORIEI
Timpul cosmic şi istoria umană: limite şi oportunităţi.

 

Acest Curs de Introducere se desfăşoară săptămânal, pe durata a trei luni, făcând parte dintr-un Program de Studii împărţit în şapte cicluri.

Cursul se desfăşoară în sediul Asociaţiei Culturale Noua Acropolă din Timişoara

Str. Lucian Blaga nr. 4, etaj 2

Ziua de desfăşurare a cursului: fiecare zi de marţi, de la ora 18.30

Durata: 12 saptamani

Taxa de participare la întregul curs: 150 Ron (100 Ron pentru elevi şi studenti)

Pentru mai multe informaţii sau înscrieri:

Telefon: 0749 067 441

Email: na-timisoara@noua-acropola.ro

www.noua-acropola.ro

 

Asociatia culturala Noua Acropola

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.