Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festivalul PLAI, ediția XI – Culoare și multă bucurie în ziua a doua a festivalului. Bob Geldof, bucuros de reîntâlnirea cu fanii români

0

În cea de-a doua zi de PLAI, porțile Muzeului Satului Bănățean au fost deschise începând cu ora 12:00. Participanții au fost întâmpinați de un decor magic și de ateliere pentru toate vârstele și gusturile: workshop-uri, ateliere de meșteșugărit, activități sportive, zone de chill și mâncare delicioasă.

logo plaiScena Antagon a pus la cale spectacole ale Scenei Kalejdoskop și Asphalt Theater, trupe independente de teatru care au adus în fața publicului reprezentații artistice originale. La Ceau, Casa Filmelor, cinefilii au fost răsfățați și în a doua zi de festival cu două filme străine interesante: „Sora mea” din Polonia și „Viaţa ca o trompetă” din Croația, dar și cu o selecție de scurtmetraje din Portugalia.

Începând cu ora 19:00, publicul și-a făcut încălzirea pe ritmurile celor de la Fantome, artiștii rezidenți ai celei de-a XI-a ediții PLAI, care i-au încărcat pe cei prezenți cu energia pe care au transmis-o. Seara a continuat cu combinația grațioasă de ritmuri arabe și africane ale Azizei Brahim, artista cunoscută atât pentru muzica sa, cât și pentru mesajele sociale puternice pe care le transmite.

Headliner-ul  serii, mult așteptatul și îndrăgitul Bob Geldof, a fost așteptat cu aplauze de publicul PLAI – care a dansat și a cântat în ritmul muzicii de pe scenă cu o energie minunată. Artistul și-a exprimat bucuria de a reveni într-o Românie liberă, după ce a concertat în România comunistă în anii `80. Artistul, cu o experiență de peste 40 de ani în muzică, a fost solist al formației rock irlandeze The Boomtown Rats, a reușit să reunească Pink Floyd și The Who pentru concertele caritabile din seria Live 8 (2005), susținute în tări din Africa, Europa și America de Nord.

Cea de-a doua zi a festivalului a fost încheiată de after-party-ul celor de la Freenetik, care i-au adus în fața publicului de la Muzeul Satului Bănățean pe Lenzam, Digital, Skynet, Phoneme, Kojok și VJ Whitepoint.

Generale

Urmăriți programul complet al festivalului pe  www.plai.ro/program.

Biletele pot fi achiziţionate  din reţeaua Eventim, mai mult detalii pe www.plai.ro/bilete.

Biletul pentru ziua de 11 septembrie costă 70 de Lei.

Festivalul PLAI 2016 este organizat în parteneriat cu Casa de Cultură a Municipiului Timişoara şi cu susţinerea Consiliului Judeţean Timiş.

Sponsori: Grolsch, Continental, Dräxlmaier şi Kathrein

Ne susțin investind în dezvoltarea PLAI: Institutul Francez, Ambasada Spaniei în România

Partener de mobilitate: Autonom Rent-A-Car

 

PLAI, foarte pe scurt:

  • cel mai mare festival de “world music” din Europa organizat 100% de către voluntari
  • primul festival din România ajuns în finala European Festival Awards şi finalist în 3 ani
  • câştigător al Premiului Charlemagne pentru tineri europeni 2008 (cel mai bun proiect multicultural din România; premiu înmânat de către Hans-Gert Pottering şi Angela Merkel)
  • câştigător al premiului 1 al Galei Societăţii Civile 2009 la secţiunea Artă şi Cultură

 

  • Proiect special produs de PLAI în 8 septembrie: concert Joss Stone
  • 3 zile de festival, 9 –11 septembrie
  • 6 concerte de world music, jazz şi fusion, 3 trupe de teatru-dans
  • 45 de parteneri culturali ce oferă peste 200 de activităţi
  • 100% voluntariat

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.