Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festivalul Național de Teatru pentru Copii și Tineri

0

„Copil în Europa” Festivalul Național de Teatru pentru Copii și Tineri- Ediția a X-a, 3 – 12 octombrie 2017

Cea de a X-a ediție a festivalului „Copil în Europa” va avea loc în perioada 3 – 12 octombrie 2017, la Casa Tineretului (FITT), în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timis, precum și în alte locații din Timișoara.

Festivalul reunește nume sonore la nivel național și internațional, fiind invitați să joace spectacole în festival sau să țină workshop-uri pentru participanți: Florin Piersic Jr., Konstantin Keidel, Tibor Cari, Victor Bucur, Mădălina Ghițescu Petre, Dragoș Muscalu, Loreta Neculai, Claudiu Pușcău, Imi și Iain de la Școala de circ, Petre Ancuța, Florin Călbăjos din proiectul 9G la TNB și alții.

Cu ajutorul partenerilor culturali, festivalul include următoarele spectacolele invitate:

–  „O mie de motive”– va avea loc în 12 octombrie de la ora 19.00 în Sala multifuncționala a CJT, aducându-l alături de noi pe actorul Florin Piersic Jr. Un spectacol despre cât suntem dispuși să facem pentru cei pe care îi iubim, de la Teatrul Point București.

„ActOrchestra– va avea loc în 3 octombrie la ora 19.00 pe scena Casei Tineretului, un spectacol de la Teatrul Național București cu: Petre Ancuța, Florin Călbăjos și Emilian Mârnea. Cei trei actori-interpreți au muzică live, au pantomimă, au bătălii de replici  și dau dovadă de o energie inepuizabilă.

–  „Leul Ra”– în data de 8 octombrie ora 19.00 la Casa Tineretului, un muzical de exceptie de la Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe, avandu-i in echipa de realizare pe regizorul Cezar Ghioca, coregrafia Atilla Bordas, iar muzica originală este compusă de Marius Popa, orchestrația Gabriel Pindici si Marius Popa, spectacolul având soliști deosebiți ca interpreți ai pariturilor din spectacol.

– “Huooooo!!!”- în 4 octombrie la ora 19.00 în amfiteatrul din Piața Sfântul Gheorghe, o tragicomedie politică, socială și umană, cu Marian Pîrvulescu si Christine Cizmaș de la Auăleu din Timișoara.

– “Just Push Play”- în data de 5 octombrie ora 19.00 la Club Reflektor Venue, un spectacol de improvizație creat cu și pentru spectatorii prezenți, cu Dragoș Muscalu, Robert Pavicsits, Andrei Teleleu,la pian Vlad Pasencu

Intrarea este liberă la toate spectacolele și activitățile festivalului, pe bază de rezervare on-line, aici: https://script.google.com/macros/s/AKfycbyKvOACgUBgBwp-RflJetI-uvf0U6ane6L3fwXF5vlcfEaUrkI/exec

Pe langă spectacolele invitate, vor mai fi patru zile de spectacole în concurs pentru trupele de liceu (7, 10 și 11 octombrie), o zi pentru gimnaziu și monolog (9 octombrie), susținute pe scena Casei Tineretului.

În afara spectacolelor, vor fi și o serie de workshop-uri de dezvoltare a abilitatilor elevilor-actori, axate ediția aceasta, pe importanța îmbunătățirii calitații vocii: improvizație muzicală, voce, film muzical, canto, dar și actorie, improvizație, circ și jonglerie, creativitate, etc.

Juriul festivalului va fi format din actorii Ana Maria Cojocaru, Doru Maniu, Ana Maria Pandele Andone, Jasmina Mitrici, alături de regizorul Ștefan Darida.

Evenimentul este organizat de Asociația Culturală „Pentagon” și este cofinanțat de Consiliului Județean Timiș si de Primăria Municipiului Timișoara, având ca parteneri Fundația Județeană pentru Tineret, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” Timișoara, Casa de Cultură a Municipiului Timisoara și alții.

Mai multe informații despre program, activități și parteneri, pe site-ul nostru

http://www.ac-pentagon.ro/index.php/festivalul-de-teatru-copil-in-europa-3/222-festivalul-de-teatru-pentru-copii-si-tineret-copil-in-europa-10 precum si pe facebook https://www.facebook.com/events/267774483713183/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.