Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festivalul Internaţional de Teatru Clasic Arad 14 – 22 noiembrie 2015, ediţia a XXI-a

0

START FITCA 2015! O ediţie incitantă pentru spectatorul de teatru aflat mereu în căutarea noului. O ediţie ce confirmă aparentul paradox, conform căruia „o creaţie este clasică atunci când e modernă”.

O parte din momentele speciale care vor fi oferite publicului arădean au fost dezvăluite ieri, 12 noiembrie, la conferinţa de presă care a anunţat deschiderea celei de-a XXI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru Clasic de la Arad. Protagoniştii conferinţei au fost managerul teatrului gazdă, actorul Bogdan Costea, alături de regizorul Alexander Hausvater.
Vivaldi si anotimpurile. credit foto Bristena

Selecţionerul festivalului, criticul de teatru Maria Zărnescu, propune spre vizionare 13 producţii care se înscriu într-o diversitate a formelor de spectacol. Spectacole care prezintă diversele chipuri, adesea contradictorii ale Teatrului: laboratorul regizoral, rigoarea actoricească şi frumuseţea clasicului angrenat în actualitatea modernă. Cu o fizionomie aparte – spectacole de teatru dramatic, teatru-dans, cabaret sau recital – Festivalul prezintă publicului arădean, timp de nouă zile, o ofertă teatrală incitantă.
Festivalul va debuta mâine, sâmbătă, 14 noiembrie cu mult aşteptata premieră a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad, o comedie feerică în regia lui Alexander Hausvater: „Mult zgomot pentru nimic” de William Shakespeare. Va fi o adevărată iniţiere în universul regizorului, care, după cum el însuşi spunea în conferinţa de presă, speră că „intrând în sala de spectacol veţi avea parte de o oră de plăcere şi gândire şi, părăsind teatrul, puteţi schimba un singur lucru, puteţi ameliora ceva” .

„Mult zgomot pentru nimic” – comedia romantică a lui William Shakespeare, a patra montare pe scena Teatrului din Arad a regizorului, va da startul unui adevărat festin teatral. Distribuţia îi reuneşte pe: Ovidiu Ghiniţă, Bogdan Costea, Zoltan Lovas, Andrei Elek, Ionel Bulbuc, Sorin Calotă, Dorina Darie-Peter, Mariana Tofan, Carmen Vlaga-Bogdan, Cecilia Lucanu-Donat, Roxana Sabău-Nica, Oltea Blaga, Angela Petrean-Varjasi, Carmen Butariu, Cosmin Blaga şi Oana Kun. Scenografia este semnată de Judit Dobre-Kóthay, costumele sunt realizate de Carmencita Brojboiu, coregrafia şi mişcarea scenică îi aparţin Maurei Cosma, iar muzica lui Yves Chambelain.

Celelalte spectacole care vor delecta publicul arădean în primul weekend de Festival sunt un musical în regia lui Korcsmáros György, „Omul din La Mancha”, producţie a Teatrului „Regina Maria” din Oradea, un spectacol de teatru dans marca Gigi Căciuleanu, „Vivaldi şi anotimpurile”, premieră a Teatrului Naţional Târgu-Mureş şi o interpretare extraordinară a Maiei Morgenstern în spectacolul Teatrului Evreiesc de Stat „Astă seară: Lola Blau”, în regia lui Alexandru Dabija.

Sperăm ca întrevederile de la Arad cu nume mari ale teatrului românesc – Ion Caramitru, Gigi Căciuleanu, Constantin Cojocaru, Alexandru Dabija, Dorina Lazăr, Maia Morgenstern, Şerban Pavlu, Victor Rebengiuc – să ofere un prilej de bucurie: bucuria genuină a dialogului, a întâlnirii cu ceilalţi şi cu poveştile lor. În numele TEATRULUI.

Disponibil şi pe site-ul http://teatrulclasic.ro/, iată programul integral al Festivalului:

Sâmbătă, 14 noiembrie 2015 | Ora 19.00
Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad | Sala Mare
,,Mult zgomot pentru nimic” de William Shakespeare – PREMIERA
Regia: Alexander Hausvater

Duminică, 15 noiembrie 2015 | Ora 19.00
Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad | Sala Mare
,,Omul din La Mancha” – un musical de Dale Wasserman
Regia: Korcsmáros György
Producător: Teatrul „Regina Maria” Oradea

Luni, 16 noiembrie 2015 | Ora 19.00
Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad | Sala Mare
„Vivaldi şi anotimpurile” – un spectacol de teatru coregrafic
Scenariul, regia şi coregrafia: Gigi Căciuleanu
Producător: Teatrul Naţional Târgu – Mureş

Luni, 16 noiembrie 2015 | Ora 20.30
Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad | Sala Studio
„Astă seară: Lola Blau” de Georg Kreisler
– spectacol în limba idiş, tradus în limba română
Regia: Alexandru Dabija
Producător: Teatrul Evreiesc de Stat Bucureşti

Marţi, 17 noiembrie 2015 | Ora 19.00
Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad | Sala Mare
„Trei gemeni veneţieni” de Antonio Mattiuzz Collalto
Regia: Nona Ciobanu
Producător: Teatrul Mic Bucureşti

Miercuri, 18 noiembrie 2015 | Ora 19.00
Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad | Sala Studio
„20 de ani în Siberia” – monolog dramatic după cartea ,,20 de ani in Siberia. Amintiri din viaţă” de Aniţa Nandriş – Cudla
Adaptarea, scenografia şi regia: Sorin Misirianţu
Producător: Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti

Miercuri, 18 noiembrie 2015 | Ora 20.00
Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad | Sala Mare
„Raţa Sălbatică” de Henrik Ibsen
Regia: Peter Kerek
Producător: Teatrul „L.S. Bulandra” Bucureşti

Joi, 19 noiembrie 2015 | Ora 18.00
Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad | Sala Mare
„Vicleniile lui Scapino” de Molière
Regia: Alexandru Mâzgăreanu
Producător: Teatrul Tineretului Piatra Neamţ

Joi, 19 noiembrie 2015 | Ora 20.00
Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad | Sala Studio
„Platonov” de A.P. Cehov
Regia: Andreea Vulpe
Producător: Teatrul „Maria Filotti” Brăila

Vineri, 20 noiembrie 2015 | Ora 19.00
Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad | Sala Mare
„Casanova ” după „Memoriile lui J.Casanova” de Seingalt, scrise de el însuşi
Regia: Dragoş Galgoţiu
Producător: Teatrul Odeon Bucureşti

Sâmbătă, 21 noiembrie 2015 | Ora 18.00
Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad | Sala Mare
„Vorbe, vorbe, vorbe…” – recital excepţional susţinut de Ion Caramitru, invitat special: violoncelistul Adrian Naidin

Sâmbătă, 21 noiembrie 2015 | Ora 20.30
Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad | Sala Mare
„Opera cerşetorilor” după textul omonim al lui John Gay – spectacol în limba maghiară, supratitrat în limba română
Regia: Kokan Mladenović
Producător: Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timişoara

Duminică, 22 noiembrie 2015 | Ora 19.00
Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad | Sala Mare
„Beznă de mină” de Székely Csaba – spectacol în limba maghiară, supratitrat în limba română.
Regia: László Bérczes
Producător: Teatrul Naţional Pecs Ungaria

Bilete la spectacolele din cadrul Festivalului găsiţi la casieria teatrului şi pe site-ul www.biletmaster.ro. Preţul biletelor variază în funcţie de locurile din sală: 50,50 de lei – parter, etajul I şi Sala Studio, 40.40 de lei – etajul II şi 20.20 de lei – etajul III.
Abonamentele vor fi disponibile în număr limitat la preţul de 300 de lei şi vor fi valabile pentru cele 10 spectacole susţinute în Sala Mare.

*
Producător: Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad
Cu sprijinul: Consiliului Local al Municipiului Arad
Parteneri media: TVR Timişoara, West TV, Pro FM, INARAD.TV, Radio România Cultural, Radio România Timişoara, Radio România Arad FM, Glasul Aradului, Jurnal Arădean, ARQ, Arad Online, Arad Culture, Vestic.Ro, Party Arad, Port.Ro, NEWS-AR, Ghidul Arădean, Ziarul Metropolis, Yorick.ro, Ora de ştiri, ArtActMagazine.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.