Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festivalul filmului francez la Timişoara / 6 – 9 noiembrie

0

Festivalul filmului francez

TIMIȘOARA: 06 – 09 NOIEMBRIE

Universitatea de Vest, sala Aula Magna

Intrarea libera

Festivalul Filmului Francez se desfăşoară de obicei toamna, o perioadă foarte favorabilă pentru organizarea evenimentelor de amploare datorită reluării activităţilor culturale şi a celei mai crescute disponibilităţi a publicului.

În acest an, festivalul se va desfăşura între 1 şi 10 noiembrie la Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Sibiu şi Oradea. Această a 17-a ediţie va fi consacrată promovării şi difuzării tinerilor realizatori francezi prin intermediul unei competiţii a filmelor lor de debut, opere care nu pătrund ușor în circuitul de exploatare tradiţional şi pentru care festivalurile reprezintă o importantă oportunitate de expunere atât în Franţa cât şi în străinătate. Secțiunea filmelor în competiție va fi completată şi de alte secţiuni necompetitive. Pentru prima dată va fi organizat în cadrul festivalului și un vot al publicului, în parteneriat cu TV5 Monde. Filmul câștigător va primi din partea TV5 Monde sprijin financiar pentru difuzarea în cinematografele din România.

Afis FFF - mic

Și în acest an Festivalul Filmului Francez propune o selecție a celor mai bune filme recent lansate, în cadrul următoarelor secțiuni : Comédie, Panorama – care cuprinde cele mai importante filme de succes ale anului, Écran large, dedicată filmelor coproduse în Franța, Rétrospective, consacrată unei mari doamne a filmului francez, Claire Denis, și în sfârșit, pentru ca toate tipurile de public să fie cucerite, Ciné junior, pentru cei mai mici spectatori.

Să promovăm talentul și unicitatea creațiilor cinematografice ale tinerilor regizori francezi, iată obiectivul principal pe care ni le-am propus pentru această ediție a Festivalului Filmului Francez. Veniți în număr mare și votați filmul vostru preferat dintre cele 8 titluri înscrise în secțiunea Compétition. Premiul publicului TV5MONDE va fi decernat sâmbătă, 9 noiembrie, la ora 20.30, pe scena cinematografului Elvire Popesco, de la Institutul Francez din București !

Filmele sunt subtitrate în limba română.

Programul detaliat al Festivalului pe: www.institutulfrancez.ro

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.