Festival la Sapanta. “Drumul lung spre Cimitirul Vesel” / 12 – 15 august 2010

0

Muzică românească şi irlandeză în Maramureş! Între 12 şi 15 august 2010 la Săpânţa va avea loc un festival dedicat muzicii româneşti şi irlandeze, atelierelor de creaţie şi altor “întâmplări din firescul vieţii”.
Potrivit timeoutbucuresti.ro „Drumul lung spre Cimitirul Vesel”, este primul eveniment cultural de proporţii care se desfăşoară în satul Cimitirului Vesel. Lăcaşul este unic în lume pentru satirizarea morţii prin epitafurile mormintelor şi imaginile în culori vii pictate pe cruci.

„Drumul lung spre Cimitirul Vesel”

„Drumul lung spre Cimitirul Vesel” propune cinci zile cu muzică „altfel”: Grigore Leşe şi invitaţii lui, muzica lui Shaun Davey cântată live de 120 de artişti, ateliere de olărit, dans, muzică ţărănească, gătit tradiţional, păstravărit şi multe altele, un trai eco, în armonie cu natura şi sinele.

Festivalul este gândit ca o întâlnire pentru suflet, o căutare a rădăcinilor în tradiţie, o deschidere spre spiritualitate. Desfăşurat (nu întâmplător) în perioada în care se sărbătoreşte Sfânta Marie, evenimentul propune un concert extraordinar care va avea loc chiar pe pajiştea de lângă Cimitirul Vesel.

„Drumul lung spre Cimitirul Vesel” a pornit de la o idee născută în Irlanda. În urmă cu doi ani, compozitorul irlandez Shaun Davey a primit o bursă de la Culture Ireland pentru a cerceta filonul comun dintre cele două culturi. Fascinat de Săpânţa, artistul a compus o suită muzicală în care se îmbină elemente tradiţionale din ambele zone, cu elemente din muzica clasică. Textele acestor melodii sunt chiar epitafurile de pe mormintele din Săpânţa.

Citeste articolul complet pe timeoutbucuresti.ro
PS: Multumim Beatrice pentru informatie!

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează