Expozitie-eveniment de carte veche

0

Cu ocazia Zilelor Aradului, Biblioteca Judeteana « A.D.Xenopol » si Complexul Muzeal  ofera aradenilor o expozitie bibliofila de exceptie. In perioada 19 – 28 august 2011 publicul va putea admira in premiera cele mai valoroase exemplare de carte veche aflate in colectia bibliotecii aradene.

Expozitia „Incunabule din colecția de carte rară a Bibliotecii Județene” deschisa la sectia de arta a Complexului Muzeal Arad reuneste 24 de volume realizate in perioada de inceput a tiparului, de la inventarea acestuia de catre Johannes Guttemberg (cca 1455) si pana la anul 1500.

Exponatele prezentate sunt incunabule religioase si laice, valoroase prin raritate, frumusete sau atelierul unde au fost imprimate. Aradenii au ocazia rara sa admire cateva volume unicat in Romania  ca Vergilius, Opera (Venetia, 1482), Biblia tiparita de eruditul tipograf german Anton Koberger (Nurnberg, 1493), Dictys Cretensis, Historia Troiana (Venetia, 1499), Joannes Duns Scotus, Quaestiones quodlibetales (Venetia, 1481) si predicile lui Johannes de Bromyard (Nurnberg, 1485).

Expozitia „Incunabule din colecția de carte rară a Bibliotecii Județene” este deschisa pe perioada Zilelor Aradului la sectia de arta a Complexului Muzeal Arad, strada Gh. Popa de Teiuș, nr. 2 – 4, etajul 2, intre orele 9-17. Luni, 22 august expoziția este deschisă intre orele 19-24 în cadrul evenimentului „Noapea albă a instituțiilor de cultură”.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează