Expozitia „B Cause” de colaje ajunge la Timisoara

0

B CAUSE – EXPOZIȚIE DE COLAJE
Creionetica organizează Expoziția ”B Cause”, sâmbătă – 16 iulie 2016, la Reciproc Café pe str. Mărășești, nr. 14 din Timișoara.

Începem seara cu o discuție despre rolul artei de intervenție în viața societății prin prisma colajului și a temelor abordate în expoziția ”B Cause”. Vom continua cu un atelier de colaje în care oricine este curios va decupa din reviste si ziare și își va crea propriile postere.

19:00 Colajele și arta de intervenție
19:30 Atelier de colaje „cut&paste”
21:00 Recital de chitara cu Alexandru Gondoci

expozitia de colaje

Conceptul ”B Cause” este un dialog vizual între lupta pentru o cauză și plăcerea de a descifra arta colajelor. Universul colajelor este unul suprarealist, reprezentând pulsul și culoarea subiectelor societății în care trăim. Ele ne conturează sistemul nostru de valori și idealul colectiv, care sunt în continuă transformare. Justiția socială, drepturile omului, protecția mediului, libertatea presei și egalitatea de șanse sunt teme încă controversate la mai bine de 70 de ani după ce au fost oficial adoptate.

Arta de intervenție este succesoarea dadaismului și predecesoarea artei conceptuale. Aceasta s-a manifestat ca un protest împotriva intervențiilor omului asupra naturii sau pur și simplu a preconcepțiilor de natură estetică și socială. Printre cei mai valoroși reprezentanți sunt: Marcel Duchamp, Banksy și Damien Hirst.

Laitmotivul expoziției sunt legumele și inspirația este dată de tema ONU pentru 2016: “Anul internațional al semințelor și legumelor”, care ne invită la un stil de viață sănătos.

Intrarea este liberă.

13590440_708454379293733_4353180162468608794_n

Creionetica este o agenția de creație și producție media care aspiră la o societate mai echitabilă, mai cultivată, mai conectată cu natura. Din 2013 organizația face puntea între arta vizuală contemporană și cauzele sociale, de mediu, culturale, educaționale și orice concept care aderă la o dezvoltare durabilă. Mai multe despre noi poți afla pe www.creionetica.ro.

Reciproc Cafe este o iniţiativă a întreprinderii sociale Asociaţia Ecosens, care susține consumul responsabil, educația pentru sănătate şi dezvoltarea durabilă. Mai multe detalii pe: www.lareciproc.ro

Eveniment susținut de creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Artivist, Pensiunea Delta Dunării și de partenerii media: Radio Romania Cultural, Zile și Nopți, Gratuitor, IQool, România Pozitivă, Calendar Evenimente, Orașul Meu si Dor de duca.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.