Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Eveniment exceptional: expozitia interactiva GENIUL LUI LEONARDO – MASINILE SI INVENTIILE SALE la Timisoara

0

Consulatul General al Italiei la Timișoara organizează împreună cu Confindustria, Primăria Municipiului Timișoara, Consiliul Județean Timiș, Muzeul Banatului Timișoara și Ministerul pentru Bunuri și Activități Culturale din Italia expoziția interactivă:

GENIUL LUI LEONARDO: MAȘINILE ȘI INVENȚIILE SALE

Inaugurarea expoziției va avea loc în data de

7 decembrie 2011, ora 18.30 în mansarda Bastionului Theresia

Expoziția conține 40 de mașini și reproduceri după picturile lui Leonardo da Vinci. Mașinile sunt în mărime naturală și sunt interactive, fiind realizate după manuscrisele și desenele marelui renascentist.

Se vor putea astfel admira aparate de zbor realizate după studiile lui Leonardo (ornitopterul, șurubul aerian), mașini de război (mitraliera, tancul, catapulta, bombarda), mecanisme de transmitere a mișcării, bărci și dispozitive de dragare.

Mașinile lui Leonardo da Vinci vor putea fi vizionate de timișoreni și de toți cei interesați, în perioada 7 decembrie 2011 – 15 ianuarie 2012, de marți până duminică, în orarul 10.00 – 18.00. Luni expoziția va fi închisă.

Prin grija Consulatului General al Italiei la Timișoara și datorită sponsorilor comunității italiene din România, intrarea la această expoziție va fi gratuită.

Muzeul Banatului va pune la dispoziția grupurilor doritoare și interesate un ghid care să explice modul în care funcționează mecanismele și mașinăriile, precum și impactul inventării acestora asupra progresului tehnologic de care beneficiem în prezent.

 

Programul inaugurării din 7 decembrie 2011:

18.30 – În deschidere vor adresa mesajul dumnealor: cons. gen. al Italiei Stefano Mistretta și oficialitățile urbei

19.30 – Spectacol de dans renascentist Fedeltà d’Amore,

susținut de  Ansamblul Passeggio din Cluj-Napoca.

1. Thoinot Arbeau : Pavane Ferrareze (Orchesographie,1589)

2. Thoinot Arbeau: Basse dance, Retour, Tourdion (Orchesographie,1589)

3. Cesare Negri: Fedeltà d’Amore (Le Gratie d’Amore,1602)

4. Fabrizio Caroso: Dolce Amoroso con fuoco (Il Ballarino,1581)

5. Fabrizio Caroso: Ballo del Fiore (Il Ballarino,1581)

6. Cesare Negri: Alta Somaglia (Le Gratie d’Amore,1602)

7. Fabrizio Caroso: Gracca Amorosa (Il Ballarino,1581)

8. Cesare Negri: Alta Mendozza (Le Gratie d’Amore,1602)

Evenimentul s-a realizat cu sprijinul sponsorilor principali: MASCHIO GASPARDO, ZOPPAS INDUSTRIES ROMANIA, INCONTRO PREFABBRICATI, BANCA ITALO-ROMENA șirestaurantele POZZO DEI DESIDERI și AL DUOMO, precum și a altor sponsori fără de care expoziția nu ar fi putut ajunge în Timișoara: SANITA’ INSIEME, VISTA VISION, ESPE ENERGIA, RO ALTO GRADIMENTO, FUORISTRADA, INVERSOLAR, PIAZZA ROSA, STEAROM, DB GROUP, SIT INFRASTRUTTURE, SACCO DESIGN, PMG COMPOUNDS, VDS BALKAN TRADE, RIGHEL IMPEX, TEMPINI, ACREA, GB COMPANY, IGECO, ENGECO.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.