Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Eveniment cultural la Sinagoga din Cetate 24 iunie 2010 / Timisoara

1

COMUNICAT DE PRESA – EVENIMENT CULTURAL al „COMPANIEI D’ARTE”
„OAMENI PRINTRE CUVINTE”

Sinagoga din Cetate Timisoara – 24 iunie 2010 / ora 19:00

Compania D’arte va invita la evenimentul cultural „Oameni printre cuvinte” , care se va desfasura la Sinagoga din Cetate Timisoara, in data de 24 iunie 2010, ora 19:00. Evenimentul cuprinde: lansare de carte „Celofan de apa” – Paula Aldescu ; recital de nai „Romanian Pastoral Soundscapes”- Madalin Luca ; expozitie de fotografie – Diana Bodea ; instalatie „Oameni printre cuvinte” – Sorin Oncu, Cosmin Haias, Iulia Pordea.

1. Lansare de carte „Celofan de apa”de Paula Aldescu

Paula Aldescu este o tanara scriitoare care debuteaza cu volumul de proza scurta „Celofan de apa”. Prin acest volum de proza scurta, Paula Aldescu incearca o reconstruire a realităţii guvernată de deplinul arbitrariu al instinctului său ludic, este o incercare de a compensa imperfectiunile existentei, este marturia insatisfactiei noastre in raport cu chipul lumii. In Cuvantul inainte al cartii, prov.univ.dr. Ciprian Valcan considera ca „Arta e mărturia insatisfacţiei noastre în raport cu chipul lumii, e aportul pe care vrem să ni-l aducem la opera demiurgului. Probabil cea mai bună dintre lumile posibile e o lume lipsită de artă, o lume în care perfecţiunea realităţii inhibă orice impuls creator, în care dorinţa de joc nu are spaţiu pentru a se naşte. Arta e o încercare de a compensa imperfecţiunile existenţei. O lume perfectă lasă loc doar unui exerciţiu etic, interzicînd orice veleitate estetică, aşa cum par să fi înţeles neoplatonicienii, care spuneau că binele e plin de blîndeţe, de bunătate şi de gingăşie, stand oricand la dispoziţia celui care îl doreşte, pe cand frumosul starneşte groază, buimăcire şi plăcere amestecată cu durere, ducandu-i departe de bine pe cei care nu ştiu ce este binele. www.ddunia.wordpress.com
2. Concert „Romanian Pastoral Soundscapes – panpipes& electronic&experimental sounds” – sustinut de Madalin Luca

Madalin Luca este un tanar naist roman timisorean, care in cariera sa de muzician a abordat diferite genuri muzicale – muzica traditionala romaneasca, muzica clasica, jazzul, world music, participand la diferite festivaluri si concerte in Europa si Asia. Muzicianul propune un univers sonor propriu, construind o lume muzicala complexa si completa folosind naiul acustic si procesat electronic, mijloace de expresie ale muzicii electronice, experimentale, diverse efecte sonore, vioara, dramba. Singur pe scena, Madalin Luca recreeaza o intreaga orchestra construind pas cu pas, in timp real, liniile ritmice si melodice ale fiecarei melodii intr-o maniera ethno – jazzistica, conferind unicitate fiecarui moment muzical. Romanian Pastoral Soundscapes propune o incursiune sonora in muzica traditionala romanesca foarte diversa ca melodie, armonie, ritm, oferind publicului posibilitatea transpunerii intr-o lume plina de emotie, imaginatie, creativitate.

www.myspace.com/madalinluca

3. Instalatie – realizata de artistii vizuali Cosmin Haias; Sorin Oncu ; Iulia Pordea

Expozitia completeaza textele Paulei Aldescu si reprezinta oglinda plastica a omului si cuvatului sau, cuprins in itele realitatii contemporane, pentru aceasta instalatie reprezentativ fiind titlul acesteia „Oameni printre cuvinte”. Ramane sa va descoperiti voi insiva in omul sau in cuvantul sau, ratacit in cotidian. Cei trei tineri artisti timisoreni care vor realiza in comun aceasta instalatie manifest, Cosmin Haias, Sorin Oncu si Iulia Pordea, sunt artisti vizuali care au avut expozitii personale si de grup atat in galeriile clasice cat si in spatiile neconventionale din Romania si Ungaria.
www.behance.net/sorinoncu // www.haias.ro // www.facebook.com/people/Iulia-Pordea

4. Expozitie de fotografie – realizata de Diana Bodea

Diana Bodea este o tanara artista fotograf , realizand pana in prezent expozitii de fotografie in Romania, Ungaria si Spania, in diferite spatii conventionale si neconventionale. Fotografiile expuse trateaza tema Sinagogii din Cetate, a carei valoare arhitecturala, istorica, culturala si spirituala ii lasa nepasatori pe posibilii finantatori in vederea reasezarii aceteia in circuitul cultural cuvenit. Expozitia cuprinde fotografii ale Sinagogii din Cetate, scopul expunerii acestor fotografii fiind de a sensibiliza opinia publica cu privire la starea degradata in care se afla sinagoga, aceasta necesitand a fi restaurata cat mai repede posibil.
www.dianabodea.com

Va asteptam pentru o incursiune in voi insiva printre oameni, cuvinte si muzica.

Website: www.companiadearte.com
Blog: www.companiadarte.wordpress.com

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. Pingback: Sinagogă « Sights, Sounds & Rants

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.