Eveniment Caritabil în Mamaia strânge peste 20.000 de Euro pentru HOSPICE

0

Petrecerea caritabila a avut loc la piscina prestigiosului Hotel IAKI din Mamaia în data de 16 August și a strâns fonduri pentru copiii cu boli incurabile îngrijiți de HOSPICE Casa Speranței.

HOSPICE Summer Fashion Show, găzduit de Marilena și Gică Hagi, a fost prezentat de îndrăgita vedetă Digi24TV, Izabela Pănescu. Seara a debutat cu o receptie de șampanie și canapé urmată de o prezentare de costume de baie și accesorii de plajă, iar apoi un moment de divertisment caritabil, o tombolă cu obiecte exclusiviste, la care participanții și-au putut cumpăra bilete direct de la organizatorii evenimentului.

La eveniment au fost prezenți invitați din România, SUA, UK și Australia. Participanții au fost încântați cu momente muzicale oferite de Trupa Tomis Quartet și au primit cadouri de curtoazie din partea Kika, Oxette, IKKS, Anita,Farduri.ro, Malvenski Charms şi Avon.

Evenimentul a strâns fonduri pentru contruirea unei unități cu paturi HOSPICE în capitală, unde pacienții hospice vor putea să aibă parte de cea mai bună îngrijire.

Unul din cinci romani are pe cineva drag afectat de o boala incurabilă. În România sunt peste 350.000 de bolnavi de cancer care cer ajutor. Pentru ei, HOSPICE Casa Speranţei a realizat în cadrul evenimentului o licitaţie pentru a le face viaţa mai uşoară. În această campanie s-au implicat şi vedetele Digi24.  Vedetele Digi24 Adriana Muraru, Liana Alexandru şi Izabela Pănescu au ţinut să se alăture campaniei şi să doneze obiecte care să fie licitate.

„Vrem să ne implicăm în campanii umanitare, vrem să-i ajutăm pe semenii noștri, e foarte important, pentru că acești oameni nu mai au nicio speranță”, a declarat Izabela Pănescu, realizator al emisiunii „Tinerețe fără bătrânețe” de la Digi24.

Zeci de oameni au plecat acasă cu unul dintre obiectele licitate şi cu gândul că unui bolnav îi va fi mai bine.

Preţul de pornire al unuia dintre obiectele achiziționate a fost de 350 de lei, bani care înseamnă costul unei zile de spitalizare pentru un pacient incurabil. În ultimii 20 de ani, HOSPICE Casa Speranţei a oferit îngrijiri medicale asistența sociala si psiho-emoțională unui număr de peste 12.500 de pacienți.

Mulțumim Sponsorului Principal, Hotelul IAKI- Mamaia,  pentru donația generoasă și partenerilor noștri: Digi24, Etiquette Magazine, Academia Catavencu, Romania Libera, Casa Mea, AIDA, Zile si Nopti Constanța, Neptun TV,  Avicola Lumina, Serve, ARASOUND, Loisir, Modista, Volvo, Avon, Next, Dali Studio, Farduri.ro, Anita,438Hall, Oxette, IKKS, Triumph, Mineralium Dead Sea, Kika, Malvensky Charms, Efleet Management și Ego Men’s Fashion.

***

HOSPICE Casa Speranței (www.hospice.ro) este cea mai mare organizație medicală non-profit din România care asigură gratuit servicii de îngrijire paliativă pentru copii și adulți cu boli terminale în București, Brașov, Făgăraș și Zărnești .

Îngrijirea paliativă este îngrijirea menită să amelioreze calitatea vieţii pacienţilor şi familiilor acestora, atunci cand se confruntă cu probleme asociate bolilor ameninţătoare de viaţă, prin prevenirea şi înlăturarea suferinţei, prin identificarea precoce, evaluarea şi tratamentul durerii şi al altor probleme de natură fizică, socială, psiho-emoţională şi spirituală. (dupa Definiţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 2002)

 

HOSPICE asigură gratuit, de 20 ani, servicii de îngrijire paliativă pentru copii și adulți cu boli incurabile şi a fost desemnată ca fiind centru de excelență pentru Europa de Sud-Est.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează