ESTE FILM Festival lansează competiția de scurtmetraje românești de ficțiune, ediția 2023

0

A patra ediție a competiției de scurtmetraj românesc de ficțiune din cadrul ESTE Film Festival va avea loc la Sibiu în perioada 10-14 mai 2023.

Se pot înscrie cineaști profesioniști, dar și studenți sau amatori, iar premiul acordat câștigătorului e în valoare de 2.000 de euro. Data limită a înscrierilor este 28 februarie, 2023. Scurtmetrajele înscrise în competiție trebuie să aibă o durată de maxim 30 de minute și să fie produse în perioada 2022-2023, la prima înscriere în competiția ESTE. Mai multe detalii puteți citi în regulamentul de pe pagina festivalului: http://www.estefilm.ro/.

Filmele pot fi înscrise aici: estefilm.ro/inscriere-competitie.

Selecția filmelor va fi realizată de jurnalistul și criticul de film Iulia Blaga. Mai multe informații legate de competiție puteți obține la adresa de email: iulia@estefilm.ro.

Despre ESTE FILM Festival

ESTE Film Festival se află la cea de-a 7-a ediție anul acesta si propune șase secțiuni: Best of Europe: Secțiunea cuprinde cele mai premiate filme lansate în ultimul an în Europa. Film Românesc: Susținem promovarea filmului românesc în contextul unui festival european, ca parte din acest spațiu cultural spre care trebuie să ne deschidem și care ne cuprinde. Experiențe: Am propus publicului sibian vizionarea de filme în moduri și spații neconvenționale. Am pus la dispoziția cinefililor experiențe creative și perspective noi asupra filmului european. In Frame: Secțiunea aduce în prim-plan un regizor, un actor, o temă, o țară sau un gen cinematografic, printr-o serie de filme. CinExplorez: Explorăm filme europene dedicate copiilor și adolescenților. Pătrundem împreună în lumi noi, luăm parte la aventuri de tot felul și ne lăsăm surprinși de eroi neașteptați. Competiția: este secțiunea dedicată scurtmetrajelor românești de ficțiune. La ediția din 2022, 10 filme au concurat pentru trofeul ESTE Film Festival, iar juriul format din Ilinca Belciu (distribuitor de film), Olimpia Melinte (actriță) și Daniel Sandu (regizor) a desemnat scurtmetrajul “Prin oraș circulă scurte povești de dragoste” în regia Carinei Dașoveanu, ca fiind câștigător.

ESTE FILM Festival este un eveniment organizat de Asociația Este Film și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

ESTE FILM FESTIVAL

www.estefilm.ro

www.facebook.com/EsteFilm/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.