Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Escape to Vama Veche

0

Ca în fiecare an, studenții ERASMUS veniți în România se vor putea bucura de zilele libere de 1 Mai la fel ca foarte mulți dintre tinerii români: la mare! În perioada 26 – 29 aprilie 2013, Erasmus Student Network (ESN) România organizează evenimentul național ”Escape to Vama Veche”, ajuns la cea de-a treia ediție. Pe plaja din Vama Veche vor sta împreună la soare studenţii ERASMUS străini veniţi să studieze în ţară la Universitățile din București, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Brașov, Sibiu sau Bacău.

Prin programul pregătit, voluntarii ESN România au plănuit ca acest eveniment să fie atât distractiv, cât și educativ. “Escape to Vama Veche” are ca scop socializarea şi interacţiunea studenţilor ERASMUS cu spiritul şi modul tinerilor din România de a sărbători 1 Mai. Activitățile pregătite de pe 26 până pe 29 aprilie 2013 vor cuprinde vizite în orașele Constanța și Balchik (Bulgaria), concursuri sportive pe plajă sau seri interactive și multiculturale.

Pe data de 28 aprilie, în colaborare cu Let’s do it, Romania! și autoritățile locale, se va desfășura activitatea ”SocialErasmus Romania: Let’s do it, World!”. Scopul acesteia este unul de curățare a plajei din Vama Veche, prin strângerea gunoaielor care vor rămâne pe plajă după weekend. În acest fel, dorim să transmitem un mesaj social turiștilor prezenți în Vama Veche pentru a fi mai responsabili.

În aceeași zi, voluntarii ESN România vor organiza pentru studenții ERASMUS și o olimpiadă de jocuri pe plajă, unde cei mai pricepuți participanți vor fi premiați cu diplome și medalii. Seara se va încheia cu „Sky Lantern Party”, în cadrul căruia participații vor lumina cerul din Vama Veche cu lampioane de hârtie, vor avea șansa de a-și lua rămas bun unii de la ceilalți și de a se bucura de o ultimă noapte petrecută împreună.

Partenerii evenimentului: Primăria Limanu, Serviciul Comunitar de Utilități Publice de Interes Local Limanu, Administrația Bazinală de Ape Dobrogea – Litoral, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dobrogea” al județului Constanța, Radio România Cultural, Universitatea “Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, Let’s Do It, Romania!, La Popas, La Canapele, Club Goblin, Club Expirat, Love Plus, Greenestenergy Magazine.

 

ERASMUS STUDENT NETWORK este una dintre cele mai mari organizații studențești cu caracter interdisciplinar din Europa, bucurându-se de susținerea Comisiei Europene. În România, ESN activează încă din anul 2004 şi este formată din ṣase secțiuni locale (ESN Brașov, ESN Cluj-Napoca, ESN Iași, ESN UniBuc, ESN Timişoara și Secțiunea Candidată ESN Sibiu). Printre obiectivele principale se numără: motivarea studenților din cadrul ciclului de învățământ superior să studieze o perioadă de timp într-o altă țară, îmbunătățirea integrării socio-culturale a tinerilor internaționali în universitățile gazdă din România, precum şi reprezentarea nevoilor și așteptărilor studenților străini la nivel local, național și internațional.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.