Egiptul, misterul frumusetii

0

Asociatia culturala Noua Acropola va invita joi, 4 aprilie ora 18:00, la o prelegere filosofica intitulata Egiptul, misterul frumusetii.

Conferentiar: Andreea NEACSU
Loc de desfasurare: Casa Adam Muller Guttenbrunn, nr 10-12, Timisoara

Grecii numeau Aigyptos tara pe care egiptenii au botezat-o Kem – un nume care invaluie in mister o frantura maiestuoasa, magica si profunda din trecutul omenirii. Pictura, sculpturile, templele si tot ceea ce ne-a ramas de la egipteni ne fascineaza si ne provoaca imaginatia, ne transpun intr-o alta dimensiune. Misterul acestor forme care par sa fi atins perfectiunea ramane sa-l descoperim in gandirea metafizica inalta dobandita de acest popor.
In spatele armoniei arhitecturale se afla o armonie a mintii si o intelegere profunda a enigmelor omului si universului.
Cum au stiut egiptenii sa alinieze creatia lor legilor Universului? Cum au calculat cu atata precizie parcursul corpurilor ceresti, astfel incat prezenta acestora pe cer
intr-un anumit moment sa puna in valoare cele mai importante trairi umane?

Vestigiile acestui popor iesit din orice tipare sunt dovezi ale posibilitatilor de care dispune mintea umana.

Le-am cercetat suficient?

Putem ajunge sa le retraim?

Va invitam la o prelegere filosofica despre frumusete in Egiptul Antic si despre misterul care ascunde resorturile acestui demers creator, exceptional in istoria umanitatii.

Intrarea este libera!
Pentru mai multe informatii:
Telefon: 0744 635 490
Email: 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează