Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ediția 2012 a Festivalului European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești se încheie

0

Ediția 2012 a FEST-FDR (Festivalul European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești) se încheie.  Cele nouă zile pline de spectacol, de evenimente, de emoții vor rămâne în memoria noastră – organizatori, artiști, și public deopotrivă – ca un maraton artistic de înaltă calitate.

Juriul internațional format din Bonnie Marranca, președintele juriului (SUA), Ingrid de Ketelaere (Belgia) și Andreas Beck (Austria) au decernat premiile FDR – modulul competițional al Festivalului.

Juriul a acordat Premiul pentru cea mai bună reprezentație pe un text românesc contemporan spectacolului ROGVAIVde Bogdan Georgescu, o producție a Teatrului Spălătorie din Chișinău.

Juriul a argumentat acordarea acestui premiu pe relevanța socială a temei, pe interesul față de teatru ca rezultat al unui efort colectiv – o tendință semnificativă în teatrul european actual, pe relevanța în descoperirea de noi limbaje dramatice și a unei noi abordări în arta actorului, ca și pe stilul minimal și lejer al spectacolului, în deplin acord cu întregul concept din spatele acestuia.

Premiul „Ioan Strugari” pentru cea mai bună interpretare a revenit în mod colectiv distribuției spectacolului X milimetri din Y kilometri de Gianina Cărbunariu, o producție a Companiei Colectiv A din Cluj, premiu justificat de complexitatea și efortul de colaborare care caracterizează interpretarea, după cum afirmă membrii juriului în declarația comună.

De asemenea, a fost anunțat rezultatul final al Concursului Național de Dramaturgie. În urma analizării celor 31 de texte intrate în concurs, juriul format din Nicolae Mandea (UNATC), teatrologii Oana Borș și Dan-Marius Zarafescu, scriitorul Ioan Cocora și Codruța Popov, secretar literar al Teatrului Național, a selectat un singur text – Jerry nu câștigă întotdeauna de Cristian Todică. În a doua etapă a concursului, textul a fost analizat scenic și prezentat în lectură publică în cadrul FEST-FDR, miercuri, 9.05, iar decizia finală a juriului a fost neacordarea premiului pentru Cea mai bună piesă a anului în această ediție a CND, dată fiind lipsa de relevanță scenică a propunerilor dramatice.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.