Echilibrează-ţi viaţa …. Descoperă FILOSOFIA!

0

Acest curs de introducere în Filosofie este predat în peste 50 de ţări din lume, în mai mult de 15 limbi. El are rolul de a oferi învăţături esenţiale extrase din marile sisteme de gândire din Occident şi din Orient adaptate la nevoile omului contemporan

Învaţă să gândeşti singur şi să exersezi liberul arbitru, armonizează-ţi emoţiile, gândurile şi acţiunile. Practică FILOSOFIA ca un mod de viaţă şi descoperă cum aceasta poate deveni un real sprijin în descoperirea propriei vocaţii, a propriului sens al vieţii.

Locul de desfăşurare: Timişoara – Sediul Asociaţiei culturale Noua Acropolă – Str. Timotei Cipariu nr. 5, ap, 2.

În fiecare săptămână începând din 20 februarie 2014, ora 19:00

Structura cursului:

Omul

Etica şi Morala

Cheia dezvoltării personalităţii

Discernământul şi stabilirea ierarhiei valorilor

Luarea deciziilor şi asumarea responsabilităţilor

Destin sau liber arbitru?

Fericire sau suferinţă?

Cunoaşterea şi conducerea de sine

Omul şi societatea

Un om mai bun pentru o societate mai bună

Individ, societate şi comunitate

Mitul peşterii: care este locul meu în societate?

Morala şi legile societăţii

Ce înseamnă viaţa politică?

Filosofia istoriei

Ciclurile timpului

Legătura între istorie şi mitologie

Epoca Vărsătorului

Viitorul

afis_Timisoara

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.