Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

După-amiaza scurtelor suedeze @ Street Delivery Timisoara

0

După-amiaza scurtelor suedeze

Asociaţia Pelicula Culturală vă invită sâmbătă, 14 iunie, de la ora 16.00, la Sinagoga din Cetate, str. Mărăşeşti, nr. 6, la o selecţie de scurt-metraje suedeze, în cadrul Street Delivery Timişoara, ediţia a opta.

scurt-metraje suedeze

Filmele şi animaţiile oferite de Ambasada Suediei în România au mai fost prezente şi la alte festivaluri naţionale şi internaţionale din ţară şi din străinătate, dar la Timişoara sunt proiectate în premieră.

Programul „După-amiezei scurtelor suedeze” cuprinde:

  • Las Palmas, 2011, Johannes Nyholm, 13 min, ficţiune/animaţie cu păpuşi.

O doamnă de vârstă mijlocie, aflată în vacanţă, încearcă să-şi facă noi prieteni şi să se distreze. Rolul principal este jucat de o fetiţă de un an, restul actorilor fiind marionete.

  • Music for One Apartment and Six Drummers, 2001, Johannes Stjärne Nilsson and Ola Simonsson, 10 min, ficţiune.

Şase toboşari participă la un atac muzical bine planificat, în suburbii.

  • Little Children, Big Words (Små barn, stora ord), 2010, Lisa James Larsson, 12 min, ficţiune.

Când e rândul lui Alex să spună colegilor lui de şapte ani ce vrea să fie când se va face mare începe o discuţie inconfortabilă despre sensul unui cuvânt necunoscut, însă plin de semnificaţie. Explicaţia învăţătoarei redă propria-i poveste – cea a unei victime şi a unui abuzator.

  • Tussilago, 2010, Jonas Odell, 14 min, animaţie

Teroristul vest-german Norbert Kröcher a fost arestat la Stockholm în 31 martie 1977. Era leaderul unui grup ce plănuia să îl răpească pe politicianul suedez Anna-Greta Leijon. În următoarele zile au fost arestaţi mai mulţi suspecţi, printre care şi fosta prietenă a lui Kröcher “A”. Aceasta este povestea ei…

  • Anders & Harri, 2008, Åsa Blanck and Johan Palmgren, 13 min, documentar

Anders şi Harri sunt cei mai buni prieteni. Amândoi împărtăşesc interesul pentru muzică. Anders este de asemenea pasionat de trenuri. Ei decid să meargă la Getå, unde a avut loc cel mai mare accident de tren din Suedia, în 1918. Un film despre prietenie, temeri, trenuri.

  • Slaves (Slavar), 2008, David Aronowitsch and Hanna Heilborn, 16 min, animaţie.

“Am fost răpiţi, mama, tata, sora mea şi cu mine. I-au ucis pe părinţii mei şi m-au separat de sora mea. Aveam cinci ani”, spune Abuk în şoaptă. “Am stat cu unul dintre cei care m-au răpit şi îi îngrijeam caprele.” Slaves este despre Abuk, nouă ani, şi  Machiek, cincisprezece. Ca mii de alţi copii, au fost răpiţi din Sudanul de Sud de miliţia guvernamentală şi folosiţi ca sclavi.

  • Coffee Time (Elvakaffe), 2013, Maria Fredriksson, 14 min, documentar.

Patru doamne în vârstă se întâlnesc la o cafea. Sorbind din ceşti de porţelan, discută despre Viagra, orgasme şi mici aventuri. Toate se dezvăluie, pe măsură ce rememorează trecutul şi povestesc despre revoluţia sexuală, care le-a dat încredere în a-şi descoperi propriile plăceri, la amurgul vieţii.

  • Glenn, the Great Runner, 2004, Anna Erlandsson, 3 min, animaţie.

Glenn, marele alergător, se pregăteşte de competiţie. Întrebarea este, va primi sprijinul de care are nevoie?

Filmele sunt subtitrate în limba engleză. Intrarea este liberă.
Pentru mai multe detalii ne puteti urmări pe www.facebook.com/PeliculaCulturala

###

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.