După-amiaza scurtelor suedeze @ Street Delivery Timisoara

0

După-amiaza scurtelor suedeze

Asociaţia Pelicula Culturală vă invită sâmbătă, 14 iunie, de la ora 16.00, la Sinagoga din Cetate, str. Mărăşeşti, nr. 6, la o selecţie de scurt-metraje suedeze, în cadrul Street Delivery Timişoara, ediţia a opta.

scurt-metraje suedeze

Filmele şi animaţiile oferite de Ambasada Suediei în România au mai fost prezente şi la alte festivaluri naţionale şi internaţionale din ţară şi din străinătate, dar la Timişoara sunt proiectate în premieră.

Programul „După-amiezei scurtelor suedeze” cuprinde:

  • Las Palmas, 2011, Johannes Nyholm, 13 min, ficţiune/animaţie cu păpuşi.

O doamnă de vârstă mijlocie, aflată în vacanţă, încearcă să-şi facă noi prieteni şi să se distreze. Rolul principal este jucat de o fetiţă de un an, restul actorilor fiind marionete.

  • Music for One Apartment and Six Drummers, 2001, Johannes Stjärne Nilsson and Ola Simonsson, 10 min, ficţiune.

Şase toboşari participă la un atac muzical bine planificat, în suburbii.

  • Little Children, Big Words (Små barn, stora ord), 2010, Lisa James Larsson, 12 min, ficţiune.

Când e rândul lui Alex să spună colegilor lui de şapte ani ce vrea să fie când se va face mare începe o discuţie inconfortabilă despre sensul unui cuvânt necunoscut, însă plin de semnificaţie. Explicaţia învăţătoarei redă propria-i poveste – cea a unei victime şi a unui abuzator.

  • Tussilago, 2010, Jonas Odell, 14 min, animaţie

Teroristul vest-german Norbert Kröcher a fost arestat la Stockholm în 31 martie 1977. Era leaderul unui grup ce plănuia să îl răpească pe politicianul suedez Anna-Greta Leijon. În următoarele zile au fost arestaţi mai mulţi suspecţi, printre care şi fosta prietenă a lui Kröcher “A”. Aceasta este povestea ei…

  • Anders & Harri, 2008, Åsa Blanck and Johan Palmgren, 13 min, documentar

Anders şi Harri sunt cei mai buni prieteni. Amândoi împărtăşesc interesul pentru muzică. Anders este de asemenea pasionat de trenuri. Ei decid să meargă la Getå, unde a avut loc cel mai mare accident de tren din Suedia, în 1918. Un film despre prietenie, temeri, trenuri.

  • Slaves (Slavar), 2008, David Aronowitsch and Hanna Heilborn, 16 min, animaţie.

“Am fost răpiţi, mama, tata, sora mea şi cu mine. I-au ucis pe părinţii mei şi m-au separat de sora mea. Aveam cinci ani”, spune Abuk în şoaptă. “Am stat cu unul dintre cei care m-au răpit şi îi îngrijeam caprele.” Slaves este despre Abuk, nouă ani, şi  Machiek, cincisprezece. Ca mii de alţi copii, au fost răpiţi din Sudanul de Sud de miliţia guvernamentală şi folosiţi ca sclavi.

  • Coffee Time (Elvakaffe), 2013, Maria Fredriksson, 14 min, documentar.

Patru doamne în vârstă se întâlnesc la o cafea. Sorbind din ceşti de porţelan, discută despre Viagra, orgasme şi mici aventuri. Toate se dezvăluie, pe măsură ce rememorează trecutul şi povestesc despre revoluţia sexuală, care le-a dat încredere în a-şi descoperi propriile plăceri, la amurgul vieţii.

  • Glenn, the Great Runner, 2004, Anna Erlandsson, 3 min, animaţie.

Glenn, marele alergător, se pregăteşte de competiţie. Întrebarea este, va primi sprijinul de care are nevoie?

Filmele sunt subtitrate în limba engleză. Intrarea este liberă.
Pentru mai multe detalii ne puteti urmări pe www.facebook.com/PeliculaCulturala

###

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează