Duminica, 14 august 2011 esti invitat la o drumetie la Radna si Cetatea Soimos

2

Duminica 14 august 2011 iubitorii de drumetii sunt invitati la o drumetie in localitatea Radna si Cetatea Soimos.

Intalnirea cu participantii are loc la ora 07.00 in fata garii din Arad, intoarcerea este programata pentru ora 18.00

Costurile de transport, aproximativ 10 ron.

Manastirea Radna -Istoria mănăstirii se întinde pe o perioadă de aproape 500 de ani. Prima biserică a fost înălțată aici la 1520, într-o perioadă când la sud de Mureș, în Banat, domneau turcii. Aceștia au atacat în repetate rânduri așezarea, iar biserica a trebuit reconstruită de multe ori. La invazia turcească asupra Lipovei, din 1695, biserica de la Radna a fost arsă din temelii, însă icoana Maicii Domnului a rămas intactă. Icoana era de origine italiană.

Cetatea Soimos –Cetatea a fost construită către sfârşitul secolului al XIII-lea, de către o familie nobiliară. S-a presupus că ar fi vorba despre Paul, ban de Severin, între anii 1272-1275, care o cedează mai întâi fratelui său Nicolae, iar apoi nepotului său de frate, Posa, fiul lui Ioan, în anul 1278. Rolul ei s-a manifestat deja în conjunctura în care s-a derulat mişcarea centrifugă a Transilvaniei şi a vestului Ungariei, sub autoritatea voievodului Ladislau Kan. Cel menţionat a stăpânit cetatea prin doi interpuşi, care, în acelaşi timp, erau şi comiţi de Arad: Alexandru, castelan în jurul anului 1310, şi Dominic, comite la 1311. La începutul secolului următor, respectiv după 1315, ajunge cetate regală, asociată cu demnitatea de comite sau vicecomite de Arad. -wikipedia

“Descoperim Aradul” este proiectul prin care ne ne dorim schimbarea mentalitatilor din jurul nostru, constientiazarea tinerilor privind importanta implicarii lor in viata sociala si mai ales combaterea problemelor de zi cu zi.

Misiunea noastra este de a determina tinerii sa fie mai receptivi la problemele celor din jurul lor si ne dorim o societate mai bine informata, dezvoltata si poate mult implicata in rezolvarea problemelor.

Dorim sa oferim tinerilor oportunitatea de a deveni mai responsabili, pastrand in acelasi timp o nota asupra distractiei si a  petrecerii timpuli liber cat mai aproape de natura.

Va asteptam sa va alaturati noua si va promitem o vara incendiara prin imprejurimile celui mai frumos judet din Romania, judetul Arad! Mai multe informatii si pe siteul nostru www.descoperimaradul.info

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

2 comentarii

Comentează