Drumetie la Cetatea Siriei, duminica 21 august 2011

2

24 de tineri au vizitat saptamana trecuta Manastirea Maria Radna si Cetatea Soimos, sub indemnul „Descoperim Aradul”.

Itinerariu de weekend a fost a fost Basilica Sfânta Maria Radna, despre care excursioniştii notează în jurnalul de călătorie : „Istoria mănăstirii se întinde pe o perioadă de aproape 500 de ani. Prima biserică a fost înălţată aici la 1520, într-o perioadă  când la sud de Mureş, în Banat, domneau turcii. Aceştia au atacat în repetate rânduri aşezarea, iar biserica a trebuit reconstruită de multe ori. La invazia turcească asupra Lipovei, din 1695, biserica de la Radna a fost arsă din temelii, însă icoana Maicii Domnului a rămas intactă.

Cetatea Soimos a fost urmatoarea atractie turistica, acolo unde participantii au poposit pret de cateva ore.

„Descoperim Aradul” contiuna si in acest sfarsit de saptamana! Duminica 21 august 2011 este programata o drumetie la Cetatea Siriei. Plecarea are loc la ora 8.30 din Autogara Arad (Calea 6 Vanatori) si intoarcerea este programata pentru ora 18.00

Costurile de tansport – aproximativ 15 ron.
Din „Bagajul de calatorie” nu trebuie sa lipseasca  apa de baut, cateva sandvisuri si multa voie buna!

Toti participantii la eveniment vor manca clatite cu gem de caise sau Finetti!

“Descoperim Aradul” proiectul prin care ne ne dorim schimbarea mentalitatilor din jurul nostru, constientiazarea tinerilor privind importanta implicarii lor in viata sociala si mai ales combaterea problemelor de zi cu zi.

Misiunea noastra este de a determina tinerii sa fie mai receptivi la problemele celor din jurul lor si ne dorim o societate mai bine informata, dezvoltata si poate mult implicata in rezolvarea problemelor. Mai multe informatii si pe siteul oficial: www.descoperimaradul.info sau pe contul de Facebook.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

2 comentarii

Comentează