Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Două proiecte propuse din România pentru Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării

0

“Rowmania” și “Danube Connection”, două proiecte propuse din România pentru Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării

În cadrul Primului Forum Anual pentru Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD) de la Regensburg, Teodor Frolu, vicepreședinte al Asociației “Ivan Patzaichin-Mila 23” a prezentat proiectele “Rowmania”[i] și Danube Connection”[ii] (realizat cu susținerea Institutului Cultural Român). Asociația a fost invitată de către organizația Danube Competence Center[iii] la lucrările Forumului, pentru a prezenta cele două proiecte ca modele de acțiune pentru promovarea valorilor naturale și culturale, de patrimoniu și biodiversitate ale Regiunii Dunării și a Deltei Dunării.

După spusele lui Ivan Patzaichin, președintele Asociației, “Mișcarea Rowmania și Danube Connection se potrivesc precum o canotcă Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării. Avem însă nevoie de mai multe ‘pagaie’ și anume de oameni, comunități locale, instituții și de resurse, pentru a ne bucura de moștenirea comună formată din Dunăre și Delta Dunării.”

Munca din această vară pentru proiectul cu impact european “Danube Connection” a echipei Asociației “Ivan Patzaichin-Mila 23” conduse de Ivan Patzaichin și Teodor Frolu, împreună cu Institutul Cultural Român (Viena, Praga și Budapesta) a dat rezultate. Asociația a propus țărilor riverane în cadrul Forumului menționat, proiecte de activare comunitară și culturală folosind cele trei canotci de 10+1 (purtând numele brațelor Dunării la vărsare, Chilia, Sulina, Sfântu Gheorghe), prin activități complexe cu activare urbană, folosind valorile de patrimoniu și culturale de pe traseul Dunării, cu ajutorul artei contemporane. “Danube Connection” a fost considerat un proiect pilot inovator ce poate sprijini Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, îmbinând durabil și sustenabil tradiția cu inovația.

Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării și-a propus să interconecteze regiunea Dunării, să protejeze mediul, să asigure creșterea prosperității precum și consolidarea instituțiilor acestei regiuni. Sub patronajul Comisiei Europene și al Guvernului Regional al Bavariei (Republica Federală Germană), lucrările Forumului Anual pentru Strategia Uniunii Europene a Regiunii Dunării s-au desfășurat sub deviza „Cum poate ajuta regiunea Dunării pentru a construi o Europă mai competitivă?”.

Forumul a reunit în perioada 27-28 noiembrie 2012,la Regensburg, oficiali europeni, decidenți politici, oameni de afaceri și specialiști, la care au participat reprezentanți ai organizațiilor și instituțiilor publice din România printre care și reprezentanți ai Asociației “Ivan Patzaichin-Mila23”, Ministerului Afacerilor Europene, etc.

Surse

Agenda Primului Forum Anual pentru Strategia Uniunii Europene a Regiunii Dunării (SUERD): http://bit.ly/Tgal5j

SUERD MAE: http://www.mae.ro/strategia-dunarii

Rowmania: http://www.rowmania.ro/

DanubeConnection: http://www.rowmania.ro/danubeconnection/

Danube Competence Center: http://www.danubecc.org/

Asociația de Ecoturism din România:

 

 

 

 

 [i] “Rowmania” este prima mişcare de descoperire şi promovare a traseelor pe apele din România, lansată de Asociaţia „Ivan Patzaichin – Mila 23”. Prin această Mișcare se vor realiza proiecte pentru încurajarea turismului ecologic şi a agrementului cu ambarcaţiuni cu vâsle. Asociația “Ivan Patzaichin-Mila 23” este partener cu Asociația de Ecoturism din România în mai multe proiecte, printre care și Centrul de Turism Lent “Rowmania” Crișan.

[ii] “Danube Connection” este un proiect inovator, în comparație cu cele mai multe programe culturale dedicate zonei Dunării, care își propune să schimbe radical imaginea Deltei Dunării, perceput ca un loc minunat, dar subdezvoltat cultural, social și economic, „locul în cazul în care nu se întâmplă nimic „

[iii] Danube Competence Center este principalul partener de implementare în proiectul regional susținut de Ministerul Federal German al Cooperării Economice și Dezvoltării (BMZ), care lucrează prin agenția sa Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH privind consolidarea cooperării turismului transfrontalier înDunărea de Mijloc și de Jos

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.