Discutie si prezentare de carte cu Domnica Radulescu la Fundatia Ratiu din Marea Britanie

0

Joi 21 iulie 2011– un eveniment organizat de Fundația Rațiu din Marea Britanie, în cadrul seriei de prezentări și conferințe Culture Power

BLACK SEA TWILIGHT
DISCUŢIE ŞI PREZENTARE DE CARTE CU SCRIITOAREA
DOMNICA RĂDULESCU


Evenimentul este găzduit de Dr. Mike Phillips, romancier, istoric şi curator, consultant pentru diverse organizaţii culturale europene, distins cu Ordinul Imperiului Britanic (OBE).
Discuția va fi urmat
ă de o sesiune de întrebări şi răspunsuri. În cadrul evenimentului, autoarea va da autografe și va citi fragmente din roman.

Joi 21 iulie 2011, 19.00-21.00, Fundaţia Raţiu / Centrul Cultural Românesc
Manchester Square, 18 Fitzhardinge Street, London W1H 6EQ; Tel. 020 7486 0295, int. 108
e-mail: bookings@romanianculturalcentre.org.uk; Intrarea este liberă, dar anunţarea prezenţei este obligatorie.

“Suntem onorați să organizăm, în parteneriat cu prestigioasa editură Transworld Publishers, lansarea pe piața britanică a romanului Black Sea Twilight al scriitoarei americane de origine română Domnica Rădulescu.

După primul său roman, best seller-ul Train to Trieste (tradus și în limba română ca Trenul de Trieste, publicat de Tritonic), cel de-al doilea roman al Domnicăi Rădulescu continuă să descrie România comunistă de la începutul anilor ’80. Povești de dragoste, drame de familie, viața de zi cu zi într-un regim opresiv, interogatorii, prezența Securității, relațiile cu străinii, fuga, exilul.

Cu ocazia lansării autoarea va veni la Londra și va susține o prezentare specială la Fundația Rațiu, în cadrul programului de conferințe Culture Power, găzduit de scriitorul britanic Mike Phillips, directorul editurii Profusion și un bun cunoscător al literaturii române.”
(Ramona Mitrică, director Fundația Rațiu din Londra)

În cadrul evenimentului, Domnica Rădulescu va dezvălui detalii legate de procesul de creaţie şi de sursele de inspiraţie care au dus la scrierea romanului Black Sea Twilight, o carte care surprinde emoţii puternice, viziuni fantastice şi peisaje pitoreşti. Autoarea va vorbi, de asemenea, despre protagonista romanului, Nora Teodoru – artist vizual la început de drum, o tânără curajoasă şi plină de viaţă.

Domnica Rădulescu s-a stabilit în Statele Unite ale Americii, cu statutul de refugiat politic, în 1983. Este profesor de literatură franceză şi italiană şi șefa programului de studii feministe de la Universitatea Washington and Lee din Virginia.
Primul ei roman, Trenul de Trieste, a câştigat Premiul Library of Virginia, la categoria Best Fiction (ficţiune). Black Sea Twilight (Crepuscul la Marea Neagră) este cel de-al doilea roman al său.

• BLACK SEA TWILIGHT
de Domnica Rădulescu. Transworld Publishers-Black Swan, iulie 2011 • 432 de pagini • ISBN: 0552774758. Preţ: 7,99 lire strline. Poate fi cumpărat on-line pe Amazon.co.uk și RBooks.co.uk.
Cartea va fi disponibilă şi în seara evenimentului.


// // // // // // // // // // // //

Eveniment organizat de Fundaţia Raţiu / Centrul Cultural Românesc de la Londra: www.ratiufamilyfoundation.com; www.romanianculturalcentre.org.uk

Culture Power este un program iniţiat de Fundaţia Raţiu din Marea Britanie; propune conferinţe şi dialoguri constructive audienţei invitate. Organizat cu sprijinul Profusion International Creative Consultancy

Notă: imaginea de mai sus © Prin amabilitatea Transworld Publishers.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează