Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Din 31 august Starea nației revine cu un nou sezon la Prima TV!

0

Din 31 august Starea Nației revine cu un nou sezon la Prima TV! Emisiunea va fi difuzată, de luni până joi, de la ora 22.00, la Prima TV. Despre acest nou sezon Dragoș Pătraru spune:

“Vor reveni scenetele, dar cu mai multe personaje, iar aici veți vedea încă din prima emisiune despre ce este vorba. Apoi, vom avea reportaj cel puțin o dată pe săptămână, iar pentru duminică, Starea nației Special, emisiunea în care luăm un singur subiect și-l întoarcem pe toate părțile, am încheiat în vara asta o colaborare cu colegii noștri Diana Oncioiu și Vlad Stoicescu, de la organizația Dela0.ro, deci acesta va fi un proiect comun Starea nației – dela0. Pentru că noi credem că e nevoie de multă experiență, de resurse serioase, atât materiale, cât și de timp, pentru a le putea oferi telespectatorilor noștri, săptămânal, o perspectivă cât mai corectă și cât mai completă asupra unor subiecte importante, de multe ori nediscutate suficient sau așa cum trebuie, în spațiul public. Și nouă e și rubrica lui Radu Hângănuț, Măcelăria de Fake-news, care va fi și pe Prima TV și care s-a mișcat bine pe online, în această vară. Și ar mai fi lucruri, vor arăta foarte frumos lucrurile pe Prima TV din această toamnă.”

Se întoarce și celebra rubrică Vax populi, pentru că “este nevoie să ne aducem permanent aminte unde suntem, nivelul la care ne aflăm, ca societate, și să începem construcția de la ceea ce suntem și ceea ce avem. ” spune Dragoș Pătraru și adaugă: “Apoi, desigur, rămâne Ceasul bun, pentru că telespectatorii noștri au reușit să schimbe pur și simplu destinele unor familii sau măcar ale unor copii din familii sărace. Știm că nu e de ajuns, știm că activitatea asta de caritate face și destul rău într-o societate în care noi, cetățenii, luăm locul statului, iar statul înțelege de aici că nu mai e treaba lui să-și îndeplinească atribuțiile. Dar dacă fiecare ar avea grijă să ajute pe cineva de lângă el, atunci am fi împreună într-o lume mai bună. Și ne-am simți cu toții mai bine.”

Dragoș Pătraru se va implica din această toamnă și în alte proiecte: “Continuăm cu Școala nației, unde vom trage tare anul ăsta, atât pe zona de masterclass, cât și pe alte două zone pe care le considerăm importante: zona școlară și cea de cetățenie. În zona școlară am găsit deja profesori (unii deja au început să predea pe Școala nației) care ne vor ajuta să punem la punct două pachete, pachetul Capacitate și pachetul Bac, care vor fi puse complet gratuit la dispoziția tuturor copiilor, astfel încât ei să învețe în ritmul lor, de la oameni cu har, care nu îi trag de urechi, nu țipă la ei, nu le pun note, ci doar vor să îi ajute să treacă de examene, fără să dea zeci de mii de lei la ”meditații”, ca să-și facă alde Iohannis cinci case. De asemenea, continuăm proiectul Starea sănătății, care s-a bucurat de mare succes atât la Prima TV, cât și pe zona de online, vom scoate cartea despre nutriție în această toamnă, iar cu banii obținuți vom finanța un alt proiect pe care l-am definitivat în această vară, Editura nației. Pentru că se traduc prea puține cărți despre marile întrebări care se pun și la care se încearcă răspunsuri în lume, iar cele care se traduc fie sunt traduse prea târziu, fie sunt incredibil de scumpe pentru buzunarele românilor. Vrem să punem umărul la rezolvarea acestei probleme, printr-o organizație care nu își propune să funcționeze pentru profit, ci pentru a aduce mai multă cunoaștere, mai multă informație relevantă la prețuri accesibile pentru cei care preferă să citească în limba română. Și tot ca noutate avem Starea planetei, unde colega mea Alexandra Corbu, va aborda subiecte care țin de sănătatea planetei, prea puțin discutate serios în spațiul românesc. Și reluăm și Starea muncii, cu expert în relații de muncă Victoria Stoiciu, pentru că am întrerupt proiectul când a început pandemia. Am deschis în această vară și Cafeneaua nației, la Ploiești, de aici vom extinde conceptul, de cafenea cu cafea proaspăt prăjită în local, restaurant vegetarian, bibliotecă cu 1000 de cărți recomandate de noi și cămin cultural, cu sală de spectacole (teatru, stand-up, concerte, lansări de carte, conferințe).”

Al nouălea sezon al emisiunii Starea nației este la Prima TV, din 31 august. Emisiunea prezentată de Dragoș Pătraru va fi difuzată de luni până joi, de la ora 22.00, și duminică, de la ora 22.00, Starea nației Special.

***

Cele mai bune momente ale emisiunii pot fi urmărite pe www.stareanatiei.ro

Alte informaţii despre Starea nației se găsesc pe Facebook la adresa:

https://www.facebook.com/StareaNatiei/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.