Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Despre ce va fi sa fie

0

Anul 2011 a început în forță, iar pe scena culturală timișoreană, se perindă deja, expoziții, piese de teatru sau concerte. Despre recomandările noastre, pe scurt în continuare.

Vineri, 14 ianuarie, vă invităm să vizitați expoziția unui deținător al unui record Guiness, Aurelia Bobocel, cu tema pictură pe sticlă. Lucrarea cu care dumneaei a reușit să impresioneze prin realizare și mărime este o reproducere a celebrei “Cina cea de taină”.

Tinerele talente își vor arăta măiestria în cadrul primului concurs de trupe de teatru din acest an, desfășurat la Teatrul Național din Timișoara. Participanții, reprezentanți a cinci instituții de învățământ din Timișoara, ne vor arăta, pe lângă pregătirea și pasiunea lor dedicată teatrului, un mod alternativ de împletire a culturii si distracției. Fondurile obținute din această acțiune, au un scop caritabil, și anume susținerea tinerelor talente, cât și a Fundației  Pentru Voi. Le urăm concurenților și spectatorilor, un călduros step to the stage!

Tot vineri, aveți ocazia să participați la o expoziție cu temă urbanistică, in cadrul evenimentului D’arcography, desfășurat în cafeneaua D’arc. Puteți afla și urmări ce și-a propus grupul D’arc, și ce a realizat  în domeniul revitalizării spațiilor publice din Timișoara.

Sâmbătă, 15 ianuarie, vă atragem atenția asupra unei expoziții inedite, prin numărul impresionant de artiști vizuali participanți, și anume 87. Este vorba despre un proiect inițiat de d-na Elisabeth Lili Ochsenfeld și despre expoziția intitulată sugestiv, Vino cu mine în pădurea de mesteceni.

De la mesteceni, trecem ușor într-un plan similar, Capdelemn, one man show-ul  pus în scenă la Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely. Îl veți putea urmări pe protagonist în lupta sa de găsire a unui miracol în pasivitate.

Marți, 18 ianuarie, aveți ocazia unei călătorii unice în Munții Himalaya. Puteți sta liniștiți, nu e nevoie de vreo pregătire fizică premergătoare, proiecțiile lui Horia Colibășanu, vă vor purta direct pe vârful Annapurna. Alpinistul va fi prezent în Aula Magna, din cadrul Universității de Vest Timișoara, pentru a răspunde întrebărilor celor pasionați sau doar curioși de acest domeniu veșnic fascinant.

Ultima parte a programului nostru artistic din această saptamână, este dedictă teatrului. Așadar, miercuri, 19 ianuarie și joi, 20 ianuarie, puteți vedea sau după caz, revedea, câteva dintre spectacolele Teatrului Național din Timișoara, Tinerețe fără bătrânețe și viață fără moarte după Petre Ispirescu sau Iaacovi și Leidental de Hanoch Levin. Ca alternativă Teatrul Auăleu vă va prezenta versatila lor piesă Dragă Elena.


Despre autor

avatar

Evive.ro, artă și cultură - evenimente în Timișoara.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.