Descoperiri arheologice in Banatul romanesc

1

LANSARE DE CARTE / 15 APRILIE 2010, ORA 10.00

Sediul Academiei Române filiala Timişoara – Sala de Consiliu
Bulevardul Mihai Eminescu, nr. 24

DESCOPERIRI ARHEOLOGICE DIN BANATUL ROMÂNESC – REPERTORIU EDIŢIA A DOUA, colecţia BIBLIOTHECA BRUKENTHAL, SIBIU, 2010 – de prof. univ. dr. Adrian Sabin Luca

Academia Română filiala Timişoara va găzdui în data de 15 aprilie 2010, ora 10.00, în Sala sa de Consiliu lansarea cărţii DESCOPERIRI ARHEOLOGICE DIN BANATUL ROMÂNESC – REPERTORIU al cărei autor este domnul prof. univ. dr. Adrian Sabin Luca.

Lucrarea reprezintă o sinteză istorico-arheologică reluată după cea apărută în anul 2006. Sunt descrise descoperirile şi siturile arheologice şi istorice cuprinse între Mureş, graniţa cu Serbia, Dunăre, Cerna şi Munţii Poiana Ruscă (Banatul românesc) din paleolitic până la descoperirile – chiar de epoca modernă – care ţin de specificul descoperirii prin metoda arheologică. Lucrarea conţine şi o bibliografie completă a materiei, precum şi ilustraţie semnificativă (fotografii, hărţi, planuri, planşe) pentru unele dintre descoperiri. Important este şi faptul ca Repertoriul este lansat on-line şi free pe pagina www.brukenthalmuseum.ro, care e concepută ca o bază de date deschisă disponibilă pentru completare continuă.

La lansarea de carte va fi prezent autorul şi distinşi membri ai mediului academic timişorean.

Adrian Sabin Luca e doctor în istorie, profesor universitar la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu şi director general al Muzeului Brukenthal din Sibiu, autor al unui număr mare de cărţi, studii şi articole publicate în diferite limbi de circulaţie internaţională.

Pentru informaţii suplimentare: Ioan Haţegan – 0722.22.42.41

(foto Florin Ghindă, 2008)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.