Descoperiri arheologice in Banatul romanesc

1

LANSARE DE CARTE / 15 APRILIE 2010, ORA 10.00

Sediul Academiei Române filiala Timişoara – Sala de Consiliu
Bulevardul Mihai Eminescu, nr. 24

DESCOPERIRI ARHEOLOGICE DIN BANATUL ROMÂNESC – REPERTORIU EDIŢIA A DOUA, colecţia BIBLIOTHECA BRUKENTHAL, SIBIU, 2010 – de prof. univ. dr. Adrian Sabin Luca

Academia Română filiala Timişoara va găzdui în data de 15 aprilie 2010, ora 10.00, în Sala sa de Consiliu lansarea cărţii DESCOPERIRI ARHEOLOGICE DIN BANATUL ROMÂNESC – REPERTORIU al cărei autor este domnul prof. univ. dr. Adrian Sabin Luca.

Lucrarea reprezintă o sinteză istorico-arheologică reluată după cea apărută în anul 2006. Sunt descrise descoperirile şi siturile arheologice şi istorice cuprinse între Mureş, graniţa cu Serbia, Dunăre, Cerna şi Munţii Poiana Ruscă (Banatul românesc) din paleolitic până la descoperirile – chiar de epoca modernă – care ţin de specificul descoperirii prin metoda arheologică. Lucrarea conţine şi o bibliografie completă a materiei, precum şi ilustraţie semnificativă (fotografii, hărţi, planuri, planşe) pentru unele dintre descoperiri. Important este şi faptul ca Repertoriul este lansat on-line şi free pe pagina www.brukenthalmuseum.ro, care e concepută ca o bază de date deschisă disponibilă pentru completare continuă.

La lansarea de carte va fi prezent autorul şi distinşi membri ai mediului academic timişorean.

Adrian Sabin Luca e doctor în istorie, profesor universitar la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu şi director general al Muzeului Brukenthal din Sibiu, autor al unui număr mare de cărţi, studii şi articole publicate în diferite limbi de circulaţie internaţională.

Pentru informaţii suplimentare: Ioan Haţegan – 0722.22.42.41

(foto Florin Ghindă, 2008)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.