Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Deschiderea evenimentului Saptamana Culturii la Timisoara, Civilizatiile precolumbiene

0

Asociatia culturala Noua Acropola in colaborare cu Primaria Municipiului Timisoara si Consulatul Onorific Peru in Timisoara va invita la deschiderea evenimentului Saptamana Culturii editia a 2-a, Civilizatiile precolumbiene.


ora 18:00 Vizitarea expozitiei despre civilizatiile precolumbiene, pe ritmuri andine

ora 18:30 Deschiderea evenimentului – invitat: domnul consul onorific Rufino Delgado Montenegro

ora 19:00 Conferinta Regatul Soarelui: splendorile civilizatiei incase (prezinta Monica Varga, director Noua Acropola Timisoara)

Miturile ne vorbesc despre marele zeu Viracocha care refuza sa destainuiasca incasilor taina scrierii, spunand ca aceasta aduce numai nenorociri. Astfel, incasii au devenit mari scriitori in piatra, durand constructii impresionante: apeducte, drumuri, orase, temple, care ne transmit un mesaj al omului puternic, profund, creator si liber. Incasii au descoperit si au respectat legile omului si ale Naturii, devenind astfel colaboratori ai celei din urma. Chavin, Tiahuanaco, Cuzco, Machu Pichu sunt dovezi ale extraordinarei colaborari dintre popoarelor Soarelui si Natura.

ora 20:00 Así es mi pueblo: spectacol de dans si muzica andina cu formatia Sin Fronteras Perú

O scurta interpretare a celor de la Sin Fronteras Perú puteti urmari aici.

Saptamana culturii va avea loc in Piata Libertatii la Cercul Militar Timisoara, in perioada 17-23 martie

Dintre evenimentele propuse: expozitie tematica – Civilizatiile precolumbiene; prelegeri filosofice; proiectii multimedia; atelier de pictura; atelier de construire de obiecte din civilizatiile Maya, Inca, Azteca; teatru; bal mascat; spectacol de dans si muzica andina.

Intrarea este gratuita.

Programul complet al evenimentului se afla pe www.noua-acropola.ro.


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.