De la schiță la costum și… povești teatrale cu Corina Grămoșteanu

0

Episodul 5 al podcastului TEATRUL (DE) AZI)

Din nou, un artist în lumina reflectoarelor la întâlnirile prilejuite de podcastul TEATRUL (DE) AZI.

Despre schiță și măsură în creația costumelor și a spațiilor scenografice, va vorbi directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici cu o cunoscătoare desăvârșită a istoriei costumului: Corina Grămoșteanu

Creatoare de costume și decoruri pentru teatru, operă și dans și, mai nou, pentru film, Corina Grămoșteanu este un partener de echipă redutabil, implicat, pentru care ludicul joacă un rol important în lucrul la un spectacol.

Corina Grămoșteanu este creatoare de costume și decoruri de teatru, operă, dans și scenografie de film. A colaborat cu nume importante ale regiei românești și internaționale precum: Silviu Purcărete, Gábor Tompa, Andrei Șerban, Alexandru Tocilescu, Alexandru Dabija, Gigi Căciuleanu, Max Emanuel Cenčić. A semnat costumele și scenografia unor importante spectacole puse în teatre și opere din țară, cât și din Europa. Doctor Zhivago – A. Lubchenko, regia Silviu Purcărete (Opera Regensburg Germania), Arminio – G.F. Handel, regia Max Emanuel Cenčić (Opera Karlsruhe, Germania), Lady Macbeth – D. Shostakovich, regia Gábor Tompa (Opera Maribor, Slovenia), Don Giovanni – W. A. Mozart, regia Andrei Șerban (Opera Națională București), Fuchsiada după Urmuz – Instalație teatrală imaginată de Helmut Stürmer asistat de Silviu Purcărete, (Teatrul German de Stat, Timișoara), Visul unei nopți de vară – W. Shakespeare, regia Petrică Ionescu (Teatrul Național București), D’ale noastre, regia și coregrafia Gigi Căciuleanu (Teatrul Național București), Titanic vals – T. Mușatescu, regia Alexandru Dabija (Teatrul Odeon), Nevestele vesele din Windsor – W. Shakespeare, regia Alexandru Tocilescu (Teatrul Metropolis București), Unchiul Vanea – A.P. Cehov, regia Claudiu Goga (Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași). Școala femeilor versus Școala bărbaților, după Molière, regia și coregrafia Gigi Căciuleanu (Teatrul Național Timișoara), Nora. O casă de păpuși. Partea a doua, de Lucas Hnath, regia Radu Iacoban (Teatrul Național Timișoara), Rinocerii de Eugène Ionesco, regia Tompa Gábor (Teatrul Național Timișoara), ragicomedia lui Don Cristóbal şi a Rositei de Federico García Lorca (Teatrul „Matei Vișniec” Suceava), Unchiul Vanea de A.P. Cehov, regia Claudiu Goga (Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi), Casa de la ţară de Donald Margulies, regia Claudiu Goga (Teatrul Național București), Copilul meu de Mike Bartlett, regia Claudiu Goga (Teatrul Mic), EXOD de Marius Ivaškevičius, regia Oskaras Koršunovas (Teatrul Național Timișoara). În septembrie 2023 a avut premiera cu Flavio de Händel, la Bayreuth Baroque Opera Festival și, foarte curând cu Salome, al lui Strauss, programată în aprilie la Opéra-Théâtre de l’Eurométropole de Metz. Tot anul trecut, Corina Grămoșteanu a debutat în cinema, creând costumele personajelor din filmul Visul, în regia lui Cătălin Saizescu. 

Al cincilea episod al podcastului, cu designerul de costume Corina Grămoșteanu, este disponibil pe canalul oficial de YouTube al Fundației Culturale „Camil Petrescu” (@FundatiaCulturalaC.PetrescuTEA), aici:   

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.