Dansul, magie si simbol / 20 mai Timisoara

1

Asociatia Culturala Noua Acropola va invita la prelegerea filosofica:

Dansul, magie si simbol

Dansul este o forma ancestrala de exprimare a fiintei umane. In toate culturile lumii este privit ca o intalnire cu Sacrul, sacrul fiind inteles ca acea Energie vitala si autentica, cea de la care pleaca si la care se intorc toate lucrurile.

Astfel, dansul se adreseaza laturii divine din om, scotand la iveala cele mai profunde emotii, sentimente si stari din labirintul personalitatii umane. Prin aceasta forma de comunicare a Sinelui si de cunoastere de sine, Omul a descoperit o maniera prin care materia poate exprima partea sa cea mai profunda prin care Sufletul sau sa se reintoarca la origini si sa se inscrie in marea miscare cosmica. Intr-un dans sacru nimic nu este lasat la voia intamplarii, fiecare detaliu, fiecare gest, fiecare expresie a ochilor are o anumita semnificatie, iar acest complex de miscari si stari profunde sunt aproape de magie.

Aceasta forma de exprimare prin gesturi plina de gratie, care necesita daruire si talent a bucurat sufletul de-a lungul timpurilor dezvaluindu-i omului mesajele Frumusetii, Elegantei si ale Atemporalitatii.

Va invitam sa descoperiti impreuna cu noi ce este dansul ? Care sunt originile sale si ce inseamna aceasta arta pentru fiinta umana ? Care este legatura dansului cu sufletul omului si statutul dansatorului in marile civilizatii ale lumii ?

Joi – 20 mai 2010, la ora 20.00 la sediul asociatiei Noua Acropola din str. Lucian Blaga, nr. 4, Timisoara
Prezinta: Adela Rusu

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.