Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dansul, magie si simbol / 20 mai Timisoara

1

Asociatia Culturala Noua Acropola va invita la prelegerea filosofica:

Dansul, magie si simbol

Dansul este o forma ancestrala de exprimare a fiintei umane. In toate culturile lumii este privit ca o intalnire cu Sacrul, sacrul fiind inteles ca acea Energie vitala si autentica, cea de la care pleaca si la care se intorc toate lucrurile.

Astfel, dansul se adreseaza laturii divine din om, scotand la iveala cele mai profunde emotii, sentimente si stari din labirintul personalitatii umane. Prin aceasta forma de comunicare a Sinelui si de cunoastere de sine, Omul a descoperit o maniera prin care materia poate exprima partea sa cea mai profunda prin care Sufletul sau sa se reintoarca la origini si sa se inscrie in marea miscare cosmica. Intr-un dans sacru nimic nu este lasat la voia intamplarii, fiecare detaliu, fiecare gest, fiecare expresie a ochilor are o anumita semnificatie, iar acest complex de miscari si stari profunde sunt aproape de magie.

Aceasta forma de exprimare prin gesturi plina de gratie, care necesita daruire si talent a bucurat sufletul de-a lungul timpurilor dezvaluindu-i omului mesajele Frumusetii, Elegantei si ale Atemporalitatii.

Va invitam sa descoperiti impreuna cu noi ce este dansul ? Care sunt originile sale si ce inseamna aceasta arta pentru fiinta umana ? Care este legatura dansului cu sufletul omului si statutul dansatorului in marile civilizatii ale lumii ?

Joi – 20 mai 2010, la ora 20.00 la sediul asociatiei Noua Acropola din str. Lucian Blaga, nr. 4, Timisoara
Prezinta: Adela Rusu

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.