Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Daniel Nicolae Djamo a câștigat “Young Artist’s Prize CEE”

0

Un român pe lista câștigătorilor Henkel CEE Art.Award 2013:

Daniel Nicolae Djamo a câștigat “Young Artist’s Prize CEE”

Tânărul artist român Daniel Nicolae Djamo a primit „Young Artist’s Prize Central Eastern Europe”, în cadrul galei Henkel Art.Award care a avut loc la Viena pe 4 decembrie 2013, la Muzeul Moderner Kunst Stiftung Ludwig (mumok) din Viena. Young Artist’s Prize CEE se acordă ca parte a competiției Premiul Henkel CEE pentru Artă și reprezintă o bursă de trei luni la Viena, în programul Artists-in-Residence, derulat de KulturKontakt Austria și de Ministerul Federal al Educației, Artelor și Culturii din Austria. La finalul rezidenței, artistul are posibilitatea de a expune lucrările create în acest timp. Pe lângă bursa Kultur Kontakt, artistul român primeşte din partea companiei Henkel un premiu în valoare de 2.000 euro.

În vârstă de 26 ani, Daniel Nicolae Djamo reprezintă noua generație de artiști din România. Născut la București și activ deja pe scena artistică internațională, Daniel este în prezent doctorand în Arte Vizuale la Universitatea Națională de Arte din București. Lucrările sale reprezintă o contribuție exemplară la interfața dintre arta vizuală și cercetarea teoretică și critică.

 

“Pe durata bursei de la Viena, voi lucra la „Nomadaptare”, o cercetare ce tratează problemele imigranților (născute în pântecul țărilor adoptive, în mare măsură vestice). Mulțumită acestui premiu, voi putea pune carne pe scheletul pe care m-am căznit să-l ridic în ultimii 2 ani.

Grefele creează goluri atât în noua lume, în ei înșiși, cât și acasă, în spțtiul de unde provin (fără a mă referi numai la familie). Lucrarea dezbate reușita realei adaptări. Am pornit de la experiența mamei mele, care a emigrat în 2007 în Franța, unde a deschis un cabinet medical”, a declarat Daniel Nicoale Djamo.

Conform juriului de la Viena, care l-a selectat pe Daniel câștigător, ceea ce descrie lucrările sale este tema istoriei și în mod specific elemente ale revoluției din 1989. Lucrările lui video au ca punct central problema României actuale în relație cu acel moment foarte puternic din istoria României și a Europei. Artistul ilustrează procesul uitării și se implică, de asemenea, în istoria orală pentru a readuce la suprafață amintirile celor care au luat parte la revoluția din România.

Lucrările lui Daniel Djamo sunt legate de teme din mass-media, de rolul televiziunii în trecut și în prezent, de întrebări legate de îmbătrânire și moarte și de importanța artei pentru memorie și pentru construirea istoriei.

Arta contemporană românească a fost bine reprezentată în finalele Henkel CEE Art Award. Astfel, lista câştigătorilor a fost inaugurată de artistul român Dan Perjovschi, primul câştigător al Premiului, în 2002.

Dupa Dan Perjovschi in 2002, in finala de la Viena au mai fost prezenti Pavel Braila din Republica Moldova în 2010, Cristina David – in 2011, Anca Benera si Arnold Estefan- la editia din 2012 si Stefan Sava – la editia 2013.

b4

Henkel CEE, cu sediul in Viena, operează în peste 32 de țări din Europa Centrală și de Est și în Asia Centrală. Henkel este un furnizor important de detergenți, produse de curățenie și cosmetice, fiind lider pe piața produselor cosmetice pentru păr, dar și pe piața adezivilor și pe segmentul de tratamente pentru suprafețe. În 2012, Henkel CEE a raportat vânzări de 3,024 miliarde Euro și un total de 9.200 de angajați.

Henkel operează la nivel global cu mărci și tehnologii grupate în trei divizii:  Laundry & Home Care, Beauty Care și Adhesive Technologies. Companie fondată în 1876, Henkel deține în prezent poziții de lider global atât pe piețele de bunuri de larg consum, cât și pe cele industriale, printre cele mai importante mărci numărându-se Persil, Schwarzkopf și Loctite. Henkel are cca 47,000 de angajați la nivel global și a înregistrat în anul fiscal 2012 vânzări de 16,510 miliarde euro și un profit operațional ajustat de 2,335 miliarde euro. Acțiunile preferențiale Henkel sunt listate la bursa germană DAX.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.