Dacă e Timișoara, e…teatru

0

Se anunță o săptamână cu avanpremiere și premiere la Timișoara, câteva dintre care Evive nu vă lasă să ratați!

Vineri, 4 februarie aveți ocazia să revedeți piesa Cântăreața cheală la Teatrul German. În punerea în scenă a piesei lui Eugen Ionescu, îi veți vedea, printre alții, pe Ioana Iacob, Radu Vulpe, Boris Gaza.

Sâmbătă, îi puteți scoate pe cei mici la o plimbare până la Teatrul Maghiar  pentru a urmări spectacolul de păpuși Zian și Kopik. Este a doua premieră a secțiunii pentru copii din cadrul acestui teatru, spectacol ce promite să-i învețe pe juniori și nu numai, cum stă treaba cu sortatul deșeurilor și protejarea meduilui înconjurător. La Scârț, mai pe înserat , puteți urmări Diabolus ex Machina a teatrului Auăleu. După cum susțin și protagoniștii, piesa se bazează pe un scenariu compus în timpul repetițiilor, care conține pe lângă improvizațiile actoricești, și fragmente din Pescărușul lui Cehov și Albatrosul lui Nae Smirnoff.

La final de săptămână, duminică 5 februarie,  puteți face schimb de cărți sau discuta despre edituri într-un cadru intim și lejer, la Sevastia’s Book. O nouă întâlnire Schimb de cărți are loc aici de la ora 15.

daca e timisoara e teatru

Luni, 7 februarie, dar si marți, Horațiu Mălăele se află la Timișoara pentru spectacolul Dineu cu proști, o comedie de Francis Veber, în regia lui Ion Caramitru. Cam câte gafe poate face cineva în timpul unei cine de două ore? Cum poate un singur individ să transforme viața celorlalți într-un iad în așa scurt timp? Vom avea ocazia să îl urmărim pe Mălăele facându-ne o demonstrație în rolul fascinantului idiot François Pignon.

O avanpremieră inedită va avea loc miercuri, 9 februarie, la Teatrul German din Timișoara. Omul invizibil este un nou proiect pentru promovarea tinerilor creatori, în cadrul programului “Rândul intâi”. Adaptarea scenică și regia îi aprțin actorului Alex Halka.

Răzvan Mazilu poate fi urmărit joi 10 februarie din nou, la Teatrul National,  în spectacolul Remember . Spectacolul, foarte bine primit și extrem de elogiat la Timișoara, este o întâlnire prețioasă între teatru și dans, un tur de forță în care Mazilu semnează dramatizarea, regia, coregrafia, costumele și fundalul muzical (un colaj Richard Wagner).

Despre autor

avatar

Evive.ro, artă și cultură - evenimente în Timișoara.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.