Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cuvinte Magice: VĂ ROG! POFTIM! MULȚUMESC!

0

Asociaţia pentru Promovarea Egalităţii între Tineri ADAPTO şi Asociaţia Împreună pentru Viitor Constanţa finalizează proiectul „Cuvinte magice: VĂ ROG! POFTIM! MULȚUMESC!”, proiect derulat în perioada 01 noiembrie 2018 – 31 mai 2019.

Acest proiect și-a propus să readucă în atenţia copiilor și tinerilor conceptul de politeţe ca manifestare de respect, prin implicarea lor directă, apelând la metode de educaţie non-formală, la care s-au alăturat un număr de douăzeci și patru de unităţi de învăţământ constănţene și din județ.

Etapele proiectului: Ce este POLITEȚEA?;  Ziua POLITEŢII; Flashmob POLITEŢE.

 

„Respectul este cea mai importantă calitate ce se află la baza fiecărei construcții sociale. În orice relație dintre oameni, respectul ar trebui să fie baza și să dea naștere unei forme de manifestare pozitivă. Astfel în cazul respectului, regula esențială este: “ Ceea ce oferi, aceea și primești”. Respectul se câștigă, nu se impune. Cu siguranță am avut de învățat o mulțime de lucruri fascinante în cadrul activităților  desfășurate în acest proiect, a declarat o elevă din cadrul proiectului”.

”Proiectul a readus în atenția elevilor conceptul de politețe. Pe parcursul activităților derulate, am fost surprinși să constatăm că elevii asociază noțiunea de politețe doar cu persoanele în vârstă sau cadre didactice. Proiectul le-a dat ocazia să afle că politețea nu are vârstă sau statut social, că trebuie să se respecte și între ei, și în familie, a declarat un cadru didactic din proiect”

Pentru a vedea ultima activitate a acestui proiect, vă invităm, vineri 24 mai 2019, ora 16.00, pe faleza Cazinoului din Constanța, să ne bucurăm împreună de coregrafiile realizate de fiecare unitate școlară din proiect după care toți elevii prezenți, peste 400 de elevi, vor participa la un „Super dans”, pe o coregrafie trimisă de organizatori.

Partenerii proiectui sunt: Inspectoratul Școlar Județean Constanța, AYG ROMÂNIA şi Radio Constanţa.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.