Cursuri de pictura pe basorelief si istoria artei egiptene @ Noua Acropola Timisoara

0

CURSURI DE PICTURA PE BASORELIEF pentru adulti: ISTORIA ARTEI EGIPTENE/ MISTERELE CALENDARULUI AZTEC 


Nu te opri din a descoperi lumea, fii deschis posibilitatilor prin care iti poti infrumuseta viata!

In aceasta toamna, Noua Acropola propune doua cursuri inedite, o combinatie ideala intre informatii culturale valoroase si ateliere practice de desen si pictura.
Deprinde tehnici de desen si pictura pe basorelief, descopera lucruri interesante despre misterioasele civilizatii ale Antichitatii si leaga noi prietenii cu oameni pasionati de arta, pictura si istorie.CURS:  ISTORIA ARTEI EGIPTENE

Perioada de desfasurare: 6-9 septembrie
In cadrul cursului, instructorii vor preda următoarele:
tehnici de:                                                   
–          desen canonic egiptean si de transpunere la scara mare;
–          fresco secco;
–          pictura in ulei pe diferite suprafete;
–          pictura pe basorelief.
si
aspecte teoretice (prezentate folosind materiale multimedia) despre:
–          istoria artei egiptene;
–          o scurta istorie a scrisului si informatii interesante despre hieroglife;
–          simbolismul culorilor in pictura egipteana;
–          semnificatia simbolurilor egiptene.

Toate materialele sunt puse la dispozitie de organizatori. Fiecare participant va picta, printre altele si un basorelief, la alegere dintre: ISIS ÎNARIPATA, MAAT si BARCA EGIPTEANA, pe care il va primi cadou la finalul cursului. Aceste basoreliefuri au costuri cuprinse intre 75 şi 100 de lei/buc. in cazul in care se achitioneaza separat, in afara cursului.
Progamul intalnirilor va fi: joi si vineri de la 18:30  la 21:30 si sambata si duminica de la 11:00 la 16:00.
Cursul se va desfasura in sediul Asociatiei culturale, Noua Acropola, de pe str. Timotei Cipariu,  nr. 5, interfon 02, intr-o atmosfera eleganta si prieteneasca.

CURS: MISTERELE CALENDARULUI AZTEC, PICTEAZA-L SI IA-L ACASA! 
Perioada de desfasurare: 22-25 noiembrie

Ai auzit atat de multe despre calendarul Maya, calendarul aztec, sfarsitul ciclurilor, incat totul devine confuz si vrei sa lamuresti aspectele legate de acest fapt? Vrei sa faci ordine intre informatii? Vrei sa intelegi si sa nu ajungi sa crezi lucruri absurde?
Iti propunem un curs foarte interesant in care poti invata sa descifrezi calendarul aztec, folosind mai multe chei de interpretare, il vei putea picta si apoi il vei putea lua acasa.
In cadrul cursului, vei invata:
tehnici de:                                                   
–          pictura în ulei pe diferite suprafete;
–          pictura pe basorelieful CALENDARUL AZTEC.
si
aspecte teoretice (prezentate folosind materiale multimedia) despre:
–          istoria popoarelor precolumbiene;
–          mitologie si simbolism aztec (vizionarea unei expozitii de basoreliefuri);
–          calculul zilei de nastere folosind calendarul aztec si interpretarea rezultatelor;
–          prezentarea, in comparatie, a calendarului MAYA si a calendarului AZTEC.

Toate materialele sunt puse la dispozitie de organizatori. Fiecare participant va picta basorelieful CALENDARUL AZTEC pe care il va pastra la finalul cursului. Costul basoreliefului CALENDARUL AZTEC, in afara cursului, este de 100,00 lei.

Detalii organizatorice despre cursuri

Costul cursului: 300,00 lei/ fiecare curs
Se acorda o reducere de 20% pentru elevi si studenţi

PROMOTIONAL:  Inscrieti-va in avans la ambele cursuri si veti avea o reducere de 50% din costul celui de-al doilea curs.

Pentru mai multe informatii si inscrieri, va rugam contactati-ne la nr. de telefon: 0744.635.490 (Monica Varga)

Instructorii sunt voluntari, fondurile fiind donate pentru sustinerea activitatilor de voluntariat civic, educational si cultural, organizate de Asociatia culturala Noua Acropola din Timisoara.
Mai multe informatii despre Asociatia culturala Noua Acropola: www.noua-acropola.ro/timisoara

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează