Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cultural Mix, descopera lumea la Timisoara 10 februarie – 13 martie 2011

0

AIESEC Timisoara va invita sa descoperiti lumea / Noul proiect de multiculturalitate: Cultural Mix

AIESEC, cea mai mare organizatie de studenti din lume, anunta  startul unui nou proiect. In perioada  10 februarie – 13 martie, in Timisoara, se va desfasura  Cultural Mix, un proiect pe tema multiculturalitatii adresat studentilor .

Sase traineri internationali din reteaua AIESEC vor tine sesiuni si workshopuri pentru studentii timisoreni . Internationalii  isi vor prezenta propria tara din punct de vedere social, economic, traditional, istoric si geografic, educational. Scopul  proiectului este de a promova multiculturalitatea in randul tinerilor. Rusia, Brazlia si Egipt sunt tariile ale caror culturi vor fi prezentate  timp de 6 saptamani in cadrul proiectului Cultural Mix.

Participantii vor avea sansa de a face cunostiinta cu alti tineri care provin din tari si culturi diferite, dornici de a transmite cat mai multe informatii despre cultura lor. Rezultatul va fi un schimb de experiente memorabil si plin de beneficii de ambele parti.

Leonardo, unul dintre cei doi traineri din Brazilia, spune: ,,Nu stiu daca ceea ce voi trai in Romania va fi o experienta frumoasa, dar cu siguranta va fi una rece. Era doar o gluma. Sunt sigur ca voi avea o experienta  excelenta. Matheus, cel de-al doilea trainer din Brazilia, spune: ,,Noi vom incerca sa transmitem cat mai multe studentiilor  despre limba si cultura noastra.  Sunt sigur ca proiectul va avea success si ca impreuna vom invata foarte multe lucruri noi.”

Chiar daca proiectul se afla la prima sa editie, cu siguranta nu va fi si ultima. Alina Becciu, coordonatorul proiectului, spune: „Cultural Mix este un proiect nou pentru studenti, care isi propune sa apropie cat mai multe culturi. Ii incurajez pe studenti sa aplice pe site-ul nostru aiesectm.ro . Vor avea o experienta minunata alaturi de internationalii nostri si nu vor regreta alegerea facuta.”

Pe langa sesiuni si workshopuri  studentii vor avea ocazia sa participle si la un  Global Village,  unde vor gusta mancare si bautura traditionala pregatite special de catre trainerii internationali.

Cei interesati se pot  inscrie pana pe data de 7 februarie 2011 pe www.aiesectm.ro


Despre autor

avatar

AIESEC este cea mai mare organizație internațională, condusă de către studenți sau proaspăt absolvenți ai unei instituții de învățământ superior. Avem ca scop dezvoltarea abilităților de leadership ale tinerilor, pentru ca ei să aducă un plus de valoare în societate. În momentul de față, AIESEC este prezent în peste 124 țări și teritorii.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.