Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Crișan devine kilometrul 0 al ecoturismului în Delta Dunării

0

 Inițiativa Centrul de Ecoturism Rowmania Crișan (CER) a fost lansată în localitatea Crișan din județul Tulcea, în prezența ambasadorului SUA, a reprezentanților organizațiilor implicate în finanțarea acestei inițiative – Romanian American Foundation (RAF), Fundația pentru Parteneriat, a Programului de Granturi Mici-Fondul Global de Mediu (SGP-GEF), a reprezentanților companiilor susținătoare – Aqua Carpatica (Valvis Holding) şi MOL România, precum și a partenerilor locali și a autorităților locale din localitățile Deltei Dunării, implicați în proiect, de față fiind și presa de specialitate invitată.

Prezent la lansare, Excelența Sa dl. Mark Gitenstein, Ambasadorul SUA a declarat că este extrem de bucuros să poată participa la marcarea bornei ”kilometrice 0”a ecoturismului în Delta Dunării. Ivan Patzaichin, președintele Asociației Ivan Patzaichin-Mila 23 adeclarat:

„Ne-am propus lansarea inițiativei Rowmania la Crișan în mijlocul Deltei, pentru aceia care vor să descopere o altfel de Deltă în mișcarea lină a unei canotci. De aici se pot porni, astfel, călătorii către restul Rezervației. Andrei Blumer, președintele Asociației de Ecoturism din România consideră că: ”Este important să avem concepte puternice de dezvoltare locală care pot genera proiecte reale, finanțabile. În acest context, CER este un model de abordare durabilă la nivel local prin ecoturism care poate fi replicat și în alte destinații de ecoturism din România”.

Inițiativa Centrul de Ecoturism Rowmania Crișan (CER) este un proiect pilot de antreprenoriat social al Asociației de Ecoturism Romania (AER) și al Asociației Ivan Patzaichin-Mila 23. Centrul va fi primul din viitoarea rețea de 10 centre Rowmania ce vor fi create în Rezervația Biosferei Delta Dunării.

Centrele de ecoturism din rețea vor oferi vizitatorilor Deltei Dunării trasee de turism lent, cu ghidare și interpretare atât la centru cât și prin intermediul însoțitorilor în tururi, iar pentru tururile pe canale, vor fi folosite canotci-ambarcațiuni tradiționale din lemn, confecționate local, forța de muncă implicată în proiect fiind cea locală.

Sursa: www.rowmania.ro

Această inițiativă de ecoturism este susținută de Aqua Carpatica și este pusă în practică prin diferite proiecte de dezvoltare durabilă, din finanțări diverse, astfel:

„Centrul de Ecoturism Rowmania Crișan – Înțelegând moștenirea naturii într-un mod lent” în cadrul programului de finanțare „Antreprenoriat Verde” derulat în parteneriat de către Romanian – American Foundation şi Fundaţia pentru Parteneriat;

”La pedale și pagaie – Ecoturism în Retezat – Țara Hațegului și în Delta Dunării pentru dezvoltarea comunităților locale și conservarea biodiversității”, proiect finanțat prin Programul de granturi mici GEF-SGP, UNDP;

„Cu canotca în Deltă: metode inovative de interpretare a naturii”, finanţat de MOL România şi Fundaţia Pentru Parteneriat.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.