Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Crăciunul pe acorduri muzicale: Shopping City Satu Mare, transformat într-o scenă pentru Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti”

0

Bucuria de a primi și a dărui cadouri, bunătățile tradiționale, precum și colindele sunt doar câteva dintre simbolurile care definesc sărbătoarea magică a Crăciunului. Shopping City Satu Mare ne invită să prelungim farmecul Crăciunului și să ne bucurăm mai mult de frumusețea acestei zile. Pe 26 decembrie, de la ora 18.30, centrul comercial va transmite pentru comunitatea sa online de pe Facebook un spectacol de colinde susținut de Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti” Satu Mare. La inițiativa mall-ului, galeria Shopping City Satu Mare a fost transformată, după orele de program, într-o scenă neconvențională pentru 3 compoziții muzicale interpretate de către artiștii Filarmonicii. Imaginile cu celelalte piese au fost înregistrate la Castelul din Carei.

Evenimentul „Christmas – Special Edition” este susținut de octetul Classic Brass & More format din: Claudiu Pitic – corn, Viorel Lăpteanu – trompetă, Iosif Anistoroaiei – trompetă, Radion Gheorghița – trombon, Szavuly Albert – trombon, Andrei Dula – chitară solo, Simo Peter – chitară bas,  Didi Peter – percuție.

Programul recitalului va cuprinde colinde clasice, cunoscute și fredonate în lumea întreagă:

  • Santa Claus is coming to Town – în aranjamentul lui Răzvan Metea;
  • We Wish You a Merry Christmas! – aranjament Bill Holcombe;
  • José Feliciano: Feliz Navidad! – aranjament Sheaffer;
  • Leroy Anderson: A Christmas Festival – aranjament Christian Arnold;
  • Richard Willis: It came upon the midnight clear – aranjament Joe Parente;
  • Mykola Leontovich: Carol of the Bells – aranjament Arthur Frackenpohl;
  • Franz Xaver Gruber: Silent night – aranjament Bill Holcombe.

În această perioadă, colectivul filarmonicii a dorit să rămână aproape de publicul său meloman, și a lucrat din greu la diferite programe și proiecte care să aducă bucuria muzicii clasice în casele oamenilor. Artiștii au considerat de o importanță majoră necesitatea asigurării măsurilor împotriva Covid-19, dar în același timp au simțit nevoia să relanseze viața culturală. Astfel, filarmonica a continuat să desfășoare recitaluri în condiții de maximă siguranță, pentru ca acestea să rămână o sursă de bucurie și de împlinire pentru toți.

<<Classic Brass și invitaţii lor au concertat după o perioadă lungă în faţa publicului. „Crăciun la Castel” a fost un eveniment în care emoţiile artiștilor și emoţiile publicului s-au contopit, făcând seara una de poveste. Gazdă le-a fost artiștilor Castelul din Carei. Aici, visul interpreţilor de a cânta din nou în faţa dumneavoastră a devenit realitate. Aplauzele au venit neîncetat și au însufleţit din nou o fărâmă din lumea noastră atât de tristă>>, a declarat Alina Mija-Mihalca, artist instrumentist la vioara a II-a în cadrul Filarmonicii de Stat „Dinu Lipatti”.

Concertul va putea fi urmărit live pe 26 decembrie, într-un format nou, pe pagina de Facebook Shopping City Satu Mare, partenerul media al evenimentului, pe pagina de Facebook a Filarmonicii, pe canalul de YouTube și pe site-ul filarmonicasm.ro.

Evenimentul găzduit de Shopping City Satu Mare este o inițiativă de susținere a domeniului artistic și a comunității artistice locale, unele dintre cele mai afectate industrii în urma măsurilor luate pentru limitarea răspândirii Covid-19, și răspunde platformei de responsabilitate socială #ResponsiblyTogether. Evenimentul reprezintă și un gest de mulțumire adresat clienților care au fost alături de centrul comercial pe durata anului 2020 și au respectat regulile de igienă și distanțare impuse pentru o experiență de shopping în siguranță.

Măsuri sporite de protecție în mall

Shopping City Satu Mare a implementat un plan de măsuri suplimentare de siguranță, care are drept obiectiv principal prevenirea răspândirii Covid-19 și este concentrat pe doi parametri principali: asigurarea distanțării sociale de minimum 2 metri și asigurarea dezinfectării constante a centrului comercial.

Printre măsurile cu rol preventiv, menite să asigure condiții sigure pentru shopping, menționăm: prezența unor dispensere cu dezinfectant în mai multe puncte cheie, instalarea unor benzi de distanțare socială în zonele unde se poate crea aglomerație, benzi cu suprafață nanoseptică pe suprafețele frecvent atinse. Mai mult, centrul comercial garantează distanțarea fizică prin asigurarea unui spațiu alocat unei singure persoane în concordanță cu hotărârile în vigoare. Totodată, compania anunță că aerul din centrele comerciale este filtrat și schimbat o dată la trei ore, asigurând astfel o purificare intensivă a spațiilor.

Accesul în centrul comercial este permis doar clienților care poartă mască de protecție, iar această măsură este obligatorie și pentru personalul din magazine și echipa administrativă. Mai mult, conform reglementărilor autorităților, la intrarea în centrul comercial, a fost implementat un sistem pentru verificarea temperaturii clienților. În plus, în dreptul fiecărei intrări a fost instalat câte un dispenser cu dezinfectant pentru mâini pentru a fi folosit de fiecare client la accesul în clădire.

Puteți urmări toate evenimentele și campaniile Shopping City Satu Mare pe shoppingcitysatumare.ro , pe pagina de Facebook și cea de Instagram.

Despre Shopping City Satu Mare

Situat într-o zonă centrală a orașului Satu Mare, pe strada Careiului, nr. 17, Shopping City Satu Mare este centrul comercial regional dominant al județului. Datorită amplasării sale centrale, Shopping City Satu Mare este o destinație ușor accesibilă pentru vizitatorii din toate zonele orașului.

Cu un mix bogat de magazine de fashion, încălțăminte și accesorii, centrul comercial reunește sub același acoperiș branduri internaționale precum: LC Waikiki, BSB, Reserved, Hervis, CROPP, Intersport, Office Shoes, Douglas, Nobila Casa, Meron, SMYK, KIK, Noriel, Dinoland, IN Street, KENDRA, CCC, Benvenuti. Ofertei de retail i se adaugă numeroase restaurante precum Lucky Noodles, Mesopotamia, Capricci, IKOS, Restaurant Transilvania, KFC, DaboDoner și Noodle Pack, de unde clienții pot comanda în regim take-away sau delivery. De asemenea, vizitatorii se pot bucura și de o parcare spațioasă, distribuită pe 2 niveluri, și de terase exterioare primitoare, care oferă o priveliște perfectă a râului Someș.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.