Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Counter-Strike, Brawl Stars și alte jocuri video au adus împreună peste jumătate de million de părinți și copii din România

0

Aceștia au făcut echipă sau au jucat ca adversari în jocurile din Gaming Marathon

La cea de a 7-a ediție intitulată “Părinții mereu Copii”, Gaming Marathon i-a avut ca principali invitați pe părintii tinerilor și a streamerilor care sunt prezenți ediție de ediție la cel mai mare festival de jocuri video online din țară. Cu ocazia lunii copiilor, evenimentele speciale ale maratonului au pus accent pe legăturile puternice care pot fi create în sânul familei cu ajutorul jocurilor, fie că vorbim despre titlurile clasice ale copilăriei, precum Monopoly sau Scrabble, fie cele moderne, jucate pe PC sau mobile precum Fortnite, Counter-Strike:Global Offensive sau PUBG.

Pe durata a peste 15 ore, cei 32 de streameri de gaming au interacționat și s-au jucat alături de comunitătile lor un timp total de peste 82 de ore pe canalele lor de YouTube si Twitch, live-urile lor adunând peste 800 de mii de vizualizări. Peste 500 de mii de persoane au participat la ediția de vară a Gaming Marathon.

Părinții streamerilor și jucătorilor profesionști au intrat împreună cu ei pe stream-uri și au povestit cum i-au încurajat în cariera lor. Mai mult, s-au jucat alături de ei jocuri diverse, purtând un dialog cu membrii comunităților:

Jaxi a facut echipă cu tatăl său în CS:GO împotriva unor echipe alcătuite ad-hoc, în timpul live-ului, de membrii comunității.

Mama lui ZaSami, în dialog cu băiatul său, a dat un sfat comunității de gameri: ”Să încercați să faceți cât mai bine toate lucrurile de care sunteți pasionați și dacă sunteți organizați, veți reuși.”

Werty i-a avut ca invitați pe Iulian “Regali” Harjău, jucător profesionist de CS:GO la echipa GameAgents și pe tatăl acestuia, care și-a adus aminte de începuturile pasiunii băiatului său pentru Counter-Strike. Regali a povestit despre dinamica cu părinții săi: “Când eram mai mic, puteam să mă joc atâta timp cât aveam note bune la școală, iar acum, de când ei mă susțin și mai mult în cariera esports, am dezvoltat o relație de prietenie”.

În acest moment, Regali se dedică carierei de jucător profesionist, dar el și tatăl său au un plan B în caz că drumul în esports nu va mai avea perspective. Regali, care are acum 18 ani, este pasionat de programare și crede că dacă până la 24 de ani nu ajunge un nume mare pe scena de CS:GO, va urma o carieră în domeniul IT&C.

Printre momentele principale de la Gaming Marathon s-au numărat turneele de Brawl Stars în care părinții au jucat alături de copii lor, meciurile de PUBG Mobile dintre jucătorii neprofesionști și echipa pro a Nexus Gaming și sesiunea lungă de gameplay retro a lui Bobospider, dedicată jocurilor copilăriei, acum remasterizate.

Gaming Marathon a fost connected by Vodafone și powered by Samsung și susținut de George, Mastercard, AOC Gaming, Meteoritzi, Logitech G și Philips OneBlade.

Despre organizatori

Bucharest Gaming Week este evenimentul dedicat gamerilor români, cu misiunea de a promova și a pune în lumina reflectoarelor industria dezvoltatoare de jocuri video locale.

Nexus Gaming este cea mai de succes organizație de esports din România, cu numeroase premii la competițiile internaționale cu echipele de CS:GO, League of Legends și PUBG. Casa celor de la Nexus Gaming este Nexus Gamers Pub, cea mai performantă sală de jocuri video din sud-estul Europei.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.