Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CONSTANȚA: Spectacol cu rol de conștientizare „NU TE VAD, NU TE AUD”

0

Asociaţia Împreună pentru Viitor Constanţa și Inspectoratul Școlar Județean Constanța vă invită, vineri, 29 martie 2019, ora 13:30, la Palatul Copiilor Constanța, să luați parte la spectacolul „NU TE VĂD, NU TE AUD”, organizat de elevii din 8 școli constănțene înscrise în proiectul „TE VĂD, TE AUD”.

Scopul proiectului “TE VĂD, TE AUD” este de a sensibiliza elevii din unitățile școlare cu privire la nevoile speciale ale persoanelor cu deficiențe de auz și văz, astfel încât să înţeleagă şi să conştientizeze dificultăţile cu care se confruntă aceste persoane şi să înveţe cum le pot ajuta. Proiectul se derulează în perioada 15 octombrie 2018 – 31 iulie  2019 și este realizat în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor din România – Filiala Constanța și Asociația Națională a Surzilor din România – Filiala Constanța.

În prima parte a proiectului, elevii s-au întâlnit la şcoală cu persoane care prezintă deficienţe de auz şi văz, au discutat cu acestea și au experimentat  diverse situații în care erau privați de unul dintre simțuri, încercând să se descurce singuri.

În cea de-a doua parte a proiectului, elevii vor arăta ceea ce au trăit prin scenete puse în scenă de ei  pe care le vom vedea, vineri, 29 martie, în cadrul spectacolului  NU TE VĂD, NU TE AUD.

În ultima etapă a proiectului se vor face panouri, care vor fi expuse în spaţiul public, prin care să se  exprime experienţa trăită şi cunoştinţele dobândite.

Nu a fost ușor deloc să meargă în 8 școli și licee pentru reprezentanții și voluntarii asociațiilor de surzi și nevăzători, dar aceștia s-au implicat în proiect cu mare bucurie.

”Fiecare întâlnire cu grupurile țintă de elevi din școlile cuprinse în proiect a fost pentru noi o experiență deosebită. Copiii sunt curioși, deschiși și absorb ca un burete informațiile pe care le transmitem. Noi ne străduim să deschidem, prin explicațiile noastre o poartă spre lumea pe întuneric din universul nevăzătorilor. Sperăm că am reușit să ne facem înteleși și văzuți de lumea către care întindem, prietenește mâna.  Suntem egali, suntem prieteni, ne trăim viața împreună, sub același cer, a declarat Teodora Sârbu, voluntar Asociația Nevăzătorilor din România – Filiala Constanța”.

În România trăiesc 140.000 de nevăzători şi 30.000 de persoane cu deficienţe de auz, dintre care 2000 de nevăzători şi 745 de persoane cu deficienţe de auz se află în judeţul Constanţa.

Unitățile de învățământ care fac parte din proiect sunt: Școala Gimnazială Nr. 38 „Dimitrie Cantemir”, Școala Gimnazială Nr. 43 „Ferdinand”, Școala Gimnazială „S.A. Esenin” Ghindărești, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu”

Constanța, Colegiul Național Miitar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța, Liceul Teoretic „Traian” Constanța, Liceul Tehnologic „Dobrogea” Castelu.

Partenerii evenimentului sunt: AYG România și Radio Constanța.

FB : https://www.facebook.com/ipvconstanta/

Asociaţia Împreună pentru Viitor Constanţa

Misiune: Împreună oferim copiilor şi tinerilor fără posibilităţi şansa de a schimba viitorul prin educaţie şi dezvoltarea comunităţii în care trăiesc. Acordăm sprijin oricărei persoane în nevoie şi promovăm implicarea şi voluntariatul ca instrumente de evoluţie socială.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.