Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Constanta: Muzeul Jucariilor poate fi vizitat gratuit, pana pe 8 noiembrie, la City Park Mall

0

City Park Mall din Constanța găzduiește „Muzeul Jucăriilor”, o expoziție inedită dedicată părinților și copiilor

  • Aproximativ 500 de jucării de colecție, fabricate între anii 1930 și 1980, sunt expuse până pe 8 noiembrie la City Park Mall din Constanța, în cadrul expoziției inedite “Muzeul Jucăriilor”

  • Cea mai veche jucărie prezentată în colecție este motorul cu abur Doll & Co, care datează aproximativ din anul 1900 (Germania)

Constanța, 21 octombrie – Până pe 8 noiembrie, atât copiii, cât și părinții și bunicii, sunt invitați la City Park Mall Constanța să descopere Muzeul Jucăriilor, o expoziție inedită de jucării de colecție care îi va introduce în universul copilăriei de dinainte de internet și social media. Un prilej pentru părinți și bunici să își amintească de cei mai frumoși ani, iar pentru cei mici să ia contact cu ce însemnă joaca fără tablete și internet, expoziția semnată de Asociația Muzeul Jucăriilor reușește să mapeze o istorie vizuală a universului jocului din ultimele decenii, până la explozia tehnologiei. Expoziția poate fi vizitată gratuit până pe 8 noiembrie, în piațeta liftului panoramic (nivelul -1), în intervalul 10:00 – 22:00, în centrul City Park Mall.

O călătorie în timp pentru părinți și copii la Muzeul Jucăriilor

Muzeul Jucăriilor” aduce laolaltă un număr impresionant de 500 de jucării provenind din România și din alte țări, fabricate între anii 1930 și 1980, care ilustrează existența unei industrii a fabricării jucăriilor nemecanizate și nedigitalizate și a unei arte dispărute. Printre cele mai interesante obiecte care vor putea fi admirate gratuit se numără mașinuța Auto Sedan fabricată în China în anii ’70, căluțul umplut cu paie fabricat la întreprinderea de confecții Botoșani în anii ’60, tamburina fabricată de Ambalajul Metalic Timișoara în anii ’70, tramvaiul fabricat de Ambalajul Metalic Timișoara în anii ’60-’70, pușculița valiză fabricată de Ambalajul Metalic Timișoara în anii ’70 sau figurina școlar fabricată de Arădeanca Arad în anii ’70.

Cea mai veche jucărie prezentată în colecție este motorul cu abur Doll & Co, care datează aproximativ din anul 1900 (Germania), iar cele mai vechi jucării realizate pe plan local sunt două jocuri din carton, respectiv jocul STOP și jocul MAROCCO, în anii ‘30. Jocul STOP era promovat printr-un concurs de ziarul Realitatea Românească.

De-a lungul ultimelor decenii, Asociația Muzeul Jucăriilor a reunit mii de jucării cu povești și emoții în acest muzeu dedicat. Asociația a fost creată la iniţiativa unui grup de entuziaşti iubitori şi păstrători ai propriilor jucării, care, pe parcursul a patru decenii, au strâns şi au colecţionat nenumărate jucării aparţinând unor generaţii diferite.

Fiecare jucărie expusă la Muzeul Jucăriilor vine cu propria poveste, păstrând vie emoția anilor frumoși ai copilăriei. Cu siguranță, această expoziție veselă va aduce bucurie micilor vizitatori, în vreme ce părinții și bunicii lor vor retrăi amintiri plăcute din vremea copilăriei.

#ShoppingÎnSiguranțăMăsuri sporite de protecție, pentru o experiență de shopping în siguranță

Pentru a le putea oferi clienților o experiență de shopping în siguranță, City Park Mall a implementat un plan de măsuri suplimentare de siguranță, care are drept obiectiv principal prevenirea răspândirii Covid-19 și este concentrat pe doi parametri principali: asigurarea distanțării sociale de minimum 2 metri și asigurarea dezinfectării constante a centrului comercial. Încă din luna martie, centrul comercial a investit în soluții avansate de protecție și a schimbat echipamentele și procedurile aferente rutinei de igienizare. Mai mult, în fiecare zi, este triplată frecvența operațiunilor de dezinfectare și curățenie din zonele în care se creează aglomerație.

Printre măsurile cu rol preventiv, menite să asigure condiții sigure pentru shopping, menționăm: instalarea unor dispensere cu dezinfectant în mai multe puncte cheie, aerisirea periodică, în mod natural a mall-ului, instalarea unor benzi de distanțare socială în zonele unde se poate crea aglomerație.

Accesul în centrul comercial este permis doar clienților care poartă mască de protecție, iar această măsură este obligatorie și pentru personalul din magazine și echipa administrativă. Mai mult, conform reglementărilor autorităților, la intrarea în centrul comercial, a fost implementat un sistem pentru verificarea temperaturii clienților. În plus, în dreptul fiecărei intrări a fost instalat câte un dispenser cu dezinfectant pentru mâini pentru a fi folosit de fiecare client la accesul în clădire.

Puteți urmări toate evenimentele și campanilie City Park Mall pe https://city-park.ro/ și pe paginile de Facebook și Instagram.

Despre City Park Mall

Inaugurat în 2008, City Park Mall este principalul centru comercial din Constanța, cu un mix complet de branduri de shopping, peste 100 dintre ele fiind aduse în premieră pentru constănțeni, și opțiuni de petrecere a timpului liber.

City Park Mall se adaptează în permanență nevoilor clienților săi, oferindu-le cea mai avansată experiență de shopping și divertisment din Constanța. Vizitatorii pot viziona filmele preferate în singurul cinematograf cu tehnologie 4Dx din oraș și pot face sport într-o sală ultramodernă World Class, dotată cu piscină semiolimpică și echipamente de ultimă oră.

Față de momentul deschiderii, galeria City Park Mall și-a dublat capacitatea închiriabilă la 51.700 de mp, găzduind în prezent peste 200 de branduri pentru toate categoriile de vârstă și interese. City Park Mall a încheiat, recent, procesul de reconfigurare și oferă acum o zonă de food-court extinsă, un spațiu de relaxare (seating area) dublat, precum și peste 250 de noi locuri de parcare, dispuse pe 2 etaje.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.