Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CONSTANTA – A fost TEDxConstanta 2017, Life: How To!

0

TEDxConstanta Life: How To

“Si v-a iesit!” Acestea au fost cuvintele lui Alex Baran, MC TEDxConstanta 2017, in timp ce echipa de organizare a evenimentului iesea de pe scena.

TEDxConstanta a fost un eveniment de succes. La crearea intregii experiente, au participat, in total, in jur de 200 persoane – participanti, parteneri si organizatori.

Plecand de la “idei care merita sa fie impartasite”, cei 10 vorbitori au impresionat audienta, uneori, pana la lacrimi.

Adelina Petre, 8 ani, a deschis ziua cu un impresionant discurs despre atitudine si cum o atitudine pozitiva este o atitudine de invingator.

Dr. Rodica Matusa, a sensibilizat, apoi, participantii cu o poveste despre cum pasiunea unui profesionist poate schimba destine in lupta impotriva HIV/SIDA.

Ioana Matei a facut anatomia unui vis din perspectiva etapelor realizarii acestuia, intr-un discurs cu multa energie si entuziasm.

Dr. Raed Arafat a vorbit, cu mare naturalete despre cum se schimba lumea – cu perseverenta si incapatanare si despre cum oamenii “nerezonabili” sunt, de fapt, cei care schimba lumea.

Andreea Bratu, intr-un discurs elaborat, a vorbit despre importanta lectiilor de muzica in copilarie si impactul pe care aceasta il au in dezvoltarea creativitatii si a gandirii celor mici.

Ioana Chicet – Macoveiciuc a venit cu povesti personale dure si a vorbit frumos despre adevar, cat de important este sa fim sinceri cu noi insine si cum autenticitatea vindeca.

Liana Buzea a provocat la apropiere autentica intr-un discurs despre sexualitate si simtire.

Alex Dona a vorbit simplu despre CSR si antreprenoriat social in contextul contributiei pe care ne-o aducem societatii.

Andrei Rosu a punctat foarte la obiect 7 strategii pe care le urmeaza personal pentru cresterea productivitatii si a unui stil de viata sanatos.

Tedy Necula a incheiat ziua cu un discurs puternic si sensibil legat de cum viata are urcusuri si coborasuri, intocmai ca intr-o cardiograma. Iar, cat timp inima inca bate, nu-i momentul sa ne oprim.

Innovation Booth a fost un plus de valoare pe care editia TEDxConstanta 2017 l-a adus. Acesta s-a concretizat intr-un spatiu dedicat celor mai noi tehnologii si aplicatii bazate pe realitate augmentata si virtuala. Expozantii – proiectul eHeritage al Universitatii Transilvania din Brasov, Laboratorul CeRVA (Laboratorul de Cercetare in Realitate Virtuala si Augmentata) si Laboratorul de Inginerie Economica, acestea din urma din cadrul Universitatii Ovidius din Constanta – au adus telefoane Google Tango, imprimante 3D, programe de simulare cu ajutorul inteligentei artificiale, aplicatii cu retur haptic sau cu realitate augmentata cu aplicatie in medicina ori turism cultural.

Organizarea evenimentului a fost de exceptie – participantii s-au bucurat de 2 coffee break-uri in care au avut posibilitatea de a discuta atat intre ei, cat si cu speakerii si de un pranz satios, bufet suedez, servit in salonul hotelului Zenith.

TEDxConstanta a fost organizat de Mind Evolution & Leadership Today, prezentat de Zenith Conference & Spa Hotel si powered by NN, Business Igniter si AYG.
Au sustinut TEDxConstanta cu implicare deosebita: Starbucks, Miss Baker, Cora City Park, Domeniul Bogdan, Ada Kaleh, Flowers Room Bouquet, Techir, Panoramis Residence si All Music.

Printre catalizatorii evenimentului, agenti ai schimbarii importanti, se numara: VIVO! Constanta – un brand IMMOFINANZ, Asociatia Impreuna Pentru Viitor Constanta, Oana Zugravu – make-up artist, Adrian Cristea – fotograf oficial al evenimentului si City Plex Constanta.

Parteneri Media: RomaniaPozitiva.ro, IQAds, TV Neptun, Smark, Evenimente Constanta.

TEDxConstanta 2017 Life - How To

Jocuri de cuvinte, anecdote care starnesc zambete si stare de bine, provocari, palme transpirate, genunchi moi, un sentiment de ameteala, oameni deosebiti si povesti frumoase.  Inovatie, miscari sociale, pasiune, multa munca, lectii invatate si idei care merita impartasite. LIFE: HOW TO, sau, cu alte cuvinte, aceasta a fost a doua editie TEDxConstanta, la malul Marii Negre.

Pentru mai multe informatii despre eveniment, de la cum puteti deveni voluntari, la cum puteti sustine evenimentul, va rugam accesati www.tedxconstanta.ro.

Conferinta TED ofera sabloanele generale pentru programul TEDx, dar evenimentele individuale, precum si TEDxConstanta sunt organizate independent.

 

Despre TEDx

Un eveniment TEDx este o intalnire locala unde se alterneaza discursuri live si clipuri inregistrate la conferintele TED.

Evenimentele TEDx sunt planificate si coordonate independent, pe conceptul de la comunitate la comunitate. Fiecare eveniment este dezvoltat independent, fiind unic la nivel de continut si design, dar totodata, cu caracteristici comune.

Un eveniment TEDx este organizat de voluntari din comunitatea locala si, ca orice alt eveniment TED, nu contine nicio urma de agenda comerciala, religioasa sau politica. Scopul evenimentului este sa reprezinte o scanteie pentru conversatii, conectare si comunitate.

Toate evenimentele TEDx prezinta probleme variate si o diversitate de voci din mai multe discipline. Pana la urma, unde este distractia fara putina diversitate?

Mai multe detalii despre TEDx aici.

Despre TED

“TED” vine de la Technology, Entertainment, Design, trei domenii largi care, in mod colectiv, ne modeleaza viitorul.

TED in sine se distinge de alte conferinte. Este vorba despre discursuri de 18 minute, sau mai putin, ce abordeaza cu pasiune unele dintre cele mai inovative idei de pe planeta. Speakerii TED și TEDx abordeaza cele mai dure intrebari ale umanitatii, incercand sa raspunda cu inovatie, spirit intreprinzator si optimism.

TED este o suita de discursuri scurte, pregatite cu atentie, demonstratii si performante ce concentreaza o idee si o gama larga de subiecte pentru a promova invatarea, inspiratia si curiozitatea spre a provoca o serie de conversatii care conteaza cu adevarat.

TED este o serie de conferinte globale initiata in Statele Unite in 1984, organizate pentru a raspandi ideile ce merita promovate.

Mai multe despre misiunea TED aici.

Urmariti TED pe Twitter la twitter.com/TEDTalks, sau pe Facebook la facebook.com/TED.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.