Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferinţa „Baia Mare-grupuri vulnerabile, de la discriminare la bune practici”

0

Fundaţia Soros România organizează luni, 5 noiembrie, la Clubul Ţăranului Român BUCUREȘTI, începând cu ora 15.00 conferinţa Baia Mare – grupuri vulnerabile, de la discriminare la bune practici, care are ca subiect relocările familiilor din comunităţile Craica şi Pirita, Baia Mare.

În cadrul evenimentului vom aduce la aceeaşi masă de discuţii organizaţiile care s-au implicat în susținerea familiilor relocate. Dorim să oferim un cadru în care reprezentanții acestor oganizații să împărtăşească experienţa acumulată prin implicarea lor în comunitate, să discute acţiunile pe care le-au întreprins, problemele pe care le-au constat la faţa locului și relaţia pe care au avut-o cu autorităţile.

Conferinţa îşi propune:

  • Să readucă în prim plan acest subiect, care, deşi departe de a fi încheiat, a dispărut treptat de pe agenda publică.
  • Să fie un schimb de bune practici între experţii care au luat atitudine şi s-au implicat pentru apărarea drepturilor comunităţilor din Craica şi Pirita.
  • Să fie o bază pentru recomandări de politici publice care să vizeze protecţia comunităţilor aflate în grad mare de risc, precum sunt cele din Baia Mare.
  • Să genereze concluzii referitoare la modalităţile prin care acţiuni precum cele din Baia Mare, care aduc grave atingeri drepturilor fundamentale ale omului, să nu se mai repete.

Dorim, de asemenea, ca dezbaterea să aibă ca finalitate un set de recomandări pentru autoritățile publice locale și centrale, în vederea ameliorării condițiilor de viață ale comunităților aflate în zone de locuire defavorizată din România, de aceea considerăm importantă participarea dumneavoastră la această dezbatere.

organizatorii conferintei „Baia Mare-grupuri vulnerabile, de la discriminare la bune practici”

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.