Conferinţa „Baia Mare-grupuri vulnerabile, de la discriminare la bune practici”

0

Fundaţia Soros România organizează luni, 5 noiembrie, la Clubul Ţăranului Român BUCUREȘTI, începând cu ora 15.00 conferinţa Baia Mare – grupuri vulnerabile, de la discriminare la bune practici, care are ca subiect relocările familiilor din comunităţile Craica şi Pirita, Baia Mare.

În cadrul evenimentului vom aduce la aceeaşi masă de discuţii organizaţiile care s-au implicat în susținerea familiilor relocate. Dorim să oferim un cadru în care reprezentanții acestor oganizații să împărtăşească experienţa acumulată prin implicarea lor în comunitate, să discute acţiunile pe care le-au întreprins, problemele pe care le-au constat la faţa locului și relaţia pe care au avut-o cu autorităţile.

Conferinţa îşi propune:

  • Să readucă în prim plan acest subiect, care, deşi departe de a fi încheiat, a dispărut treptat de pe agenda publică.
  • Să fie un schimb de bune practici între experţii care au luat atitudine şi s-au implicat pentru apărarea drepturilor comunităţilor din Craica şi Pirita.
  • Să fie o bază pentru recomandări de politici publice care să vizeze protecţia comunităţilor aflate în grad mare de risc, precum sunt cele din Baia Mare.
  • Să genereze concluzii referitoare la modalităţile prin care acţiuni precum cele din Baia Mare, care aduc grave atingeri drepturilor fundamentale ale omului, să nu se mai repete.

Dorim, de asemenea, ca dezbaterea să aibă ca finalitate un set de recomandări pentru autoritățile publice locale și centrale, în vederea ameliorării condițiilor de viață ale comunităților aflate în zone de locuire defavorizată din România, de aceea considerăm importantă participarea dumneavoastră la această dezbatere.

organizatorii conferintei „Baia Mare-grupuri vulnerabile, de la discriminare la bune practici”

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează