Concert extraordinar de colinde / Timisoara, 13 decembrie 2010

1

Flores Castelli concert extraordinar de colinde
conducerea muzicală: prof. Adina Covaci

Luni, 13 decembrie 2010, ora 10.30
Filarmonica de Stat Banatul (Sala Capitol)

Invitaţi speciali:
Lăcrimioara Cristescu (solistă  a Operei Române Timişoara)
Dan Patacă (solist al Operei Române Timişoara)
Victor Miclăuş – chitară bass
Horea Crişovan – chitară
prof. Roxana Coşereanu – pian
Marcelle Poaty – pian

Atelierul de Muzică Medievală al Muzeului Banatului Timişoara şi-a demarat activitatea la sfârşitul anului 2008, înfiinţând corul de copii “Flores Castelli”. Deşi cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani, preşcolarii şi şcolarii au abordat piese din repertoriul medieval, fapt ce le-a conferit unicitatea, cel puţin pe teritoriul României.

Cu seriozitatea specifică unui profesionist şi cu o dăruire aparte asupra segmentului de elevi de vârstă mică, d-na prof. Adina Covaci, şeful catedrei de canto din cadrul Colegiului Naţional de Muzică “Ion Vidu”, preia din acest an conducerea muzicală a grupului de copii.

Pe lângă muzică, în cadrul atelierului, copiii fac cursuri de mişcare scenică, tehnica vorbirii şi dicţiei, îndrumaţi de actriţa Marilena Boeru.

Pentru a întregi imaginea şi atmosfera medievală, corul este înveşmântat în costume de scenă ce respectă adevărul istoric al epocii ca şi croială, cromatică şi accesorizare – decizie atent vegheată şi supervizată de muzeografi şi specialişti în vestimentaţia medievală.

Astfel, prin repertoriu, prin rezonanţa limbii latine, prin costume şi atitudine, dar şi prin spaţiul de desfăşurare a activităţii (Castelul Huniade – cea mai veche clădire din oraş), împletite în cel mai fericit mod, ne-am străduit să refacem, parţial cel puţin, tabloul medieval al urbei.

Sfintele Sărbători de iarnă ne prilejuiesc o nouă întâlnire cu micii artişti, care îşi doresc prin modul lor muzical unic, să vă facă cele mai sincere urări cuvenite şi să vă aducă în suflete o fărâmă din magia Crăciunului de altă dată.

Vă dorim tuturor “Crăciun fericit!”, sănătate, bucurii, doar gânduri frumoase şi un călduros  “La mulţi ani!”
Intrarea se face pe baza de invitatie.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Un comentariu

Comentează