Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Concert de muzică clasică pe Valea Vaserului / sâmbătă, 9 august

0

Printre cele mai așteptate evenimente ale anului pe Valea Vaserului este concertul de muzică clasică. În urma succeselor repurtate în ultimii ani, putem spune că acest concert a devenit deja o tradiție pentru iubitorii Mocăniței, interesul publicului fiind cel puțin la fel de ridicat ca și în anii precedenți.

Ca în fiecare an, de la acest eveniment nu va putea lipsi mini-orchestra ”Clasiss” din cadrul Filarmonicii Transilvania din Cluj Napoca, condusă de violonistul Balint Gergely. Astfel, pe data de 9 august 2014, orchestra, împreună cu grupul vocal ”Anatholis”, va încerca să ofere participanților una dintre acele seri memorabile petrecute pe Valea Vaserului. Spectacolul promis într-un context atât de deosebit, chiar în mijlocul naturii, pe fundalul aburului risipit de bătrâna Mocănița, face ca ambianța acestui eveniment să fie transpusă parcă dintr-o altă epocă.

Flyer concert clasic 2014 kl-1

Beneficiind de o mare popularitate și de un repertoriu vast și diversificat, orchestra domnului Gergely va interpreta piese celebre de muzică clasică, valsuri și tangouri, muzică de film și de divertisment. Astfel, din atingerea coardelor în cadrul acestui spectacol simfonic nu vor lipsi Strauss, Bach, Vivaldi sau Tchaikovski. Iar pentru ca acest regal să fie complet, grupul vocal Anatholis va încânta publicul prin câteva arii și duete celebre din opere și operete precum și prin alte piese muzicale din muzica clasică românească și internațională. Printre acestea regăsim Largo al factotum – Bărbierul din Sevilla – G. Rossini, Habanera – Carmen – G. Bizet, La donna e mobile – Rigoletto de G.Verdi, O sole mio – canzoneta napoletana – E.di Capua și multe altele.

La fel ca și în ediția precedentă, principalul partener în organizarea acestui mult așteptat eveniment este producătorul de vinuri Amb Wine Company. Liliac – The Wine of Transylvania ne va oferi plăcerea de a gusta din vinurile sale alese pe toată perioada concertului, aducându-și astfel aportul la o experiență desăvârșită pe Valea Vaserului.

Programul evenimentului:

Data: Sâmbătă, 9 august 2014

Locaţia: staţia Paltin (km 21,6)

Plecarea din gara CFF Vişeu de Sus: ora 17.00

Participanţi: Cvintetul „Classis” şi grupul vocal „Anatholis”

Întoarcere: aprox. ora 01:00 Vişeu de Sus

Sponsor principal: Liliac – The Wine of Transylvania; amb Wine Company

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.