Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Comunitatea #CronicariDigitali iși dă întâlnire în offline

0

Expoziție de fotografie cu obiective de patrimoniu ”salvate” de Instagram

  • Este prima acțiune din 2019 din cadrul proiectului care viralizează în online patrimoniul cultural românesc;

  • Doar pe Instagram hashtagul oficial #cronicaridigitali a fost folosit de 3600 de ori;

  • O selecție cu o parte din aceste imagini pot fi admirate timp de o săptămână la Palatul Universul din București.

București, februarie 2019. La șapte luni de la începutul proiectului Cronicari Digitali, o selecție cu imagini surprinse de tineri și urcate în online cu hashtagul oficial al campaniei văd lumina tiparului și sunt cuprinse într-o expoziție unicat.

Vedete sunt 44 de fotografii cu obiective de patrimoniu din România realizate de instagrammeri și fotografi consacrați sau amatori, de-a lungul primului an al proiectului Cronicari Digitali. Expoziția de fotografie #CronicariDigitali va avea loc în perioada 24 februarie – 1 martie 2019, între orele 12:00 – 20:00, și va fi găzduită în spațiul  AWE . Adaptive Work Environment (Strada Ion Brezoianu, nr. 23-25), la parterul clădirii Palatului Universul. Autori ai imaginilor sunt partenerii din partea comunităților relevante calitativ de pe Instagram, ambasadori ai proiectului și participanți la acțiunile din 2018 care s-au alăturat demersului de redescoperire a patrimoniului cultural prin proiectul Cronicari Digitali.

Oriunde în lume patrimoniul dispare sau își pierde din semnificație dacă nu se mai regăsește în contemporan. Iar tinerii activi din comunitatea de Instagram România fac cel mai bine această conexiune și chiar întreprind o acțiune: îl povestesc, îl promovează, spre deosebire de cei care aleg să nu se implice în lucruri mai mari decat cotidianul fiecăruia, pe motiv că ei, personal nu pot face nimic. Cronicarii digitali, prin conținutul lor vizual spectaculos, completat de povești, fac patrimoniul viu, îl reintroduc în atenția și în viața noastră. Doar alături de millennials putem duce mai departe această moștenire care a construit identitatea fiecăruia. Expoziția poartă acest mesaj și de aceea am decis să o organizăm și să o aducem în fața publicului”, declară Silvia Teodorescu, Managing Partner Zaga Brand.  

De la debutul campaniei inițiate de agenția Zaga Brand în colaborare cu Institutul Național al Patrimoniului, peste 3600 de fotografii au fost postate în social media cu hashtagul oficial al proiectului, #cronicaridigitali, au fost organizate două Heritage Instameets și patru Heritage Trips în care au fost parcurși peste 8.000 de kilometri în căutarea locurilor care merită să fie povestite. În total au fost vizitate aproximativ 60 de obiective de patrimoniu, toate acestea generând informații care au ajuns la peste un million de tineri.


”Pofta de a desăvârși orice fel de creație o avem cu toții, iar unii reușesc să facă asta foarte bine pe instagram, fie prin mesajul pe care îl transmit, fie prin perspective diferite. Prin Cronicari Digitali am reușit să demonstrăm că un creator de conținut îmbină zi de zi mai multe zone de interes și că instagram înseamnă mai mult decât un singur punct de vedere, sau doar anumite nișe. Cronicari Digitali eram deja cu toții, acum doar ne-am dat seama de ceea ce facem poate avea un impact pozitiv la o scară ceva mai mare”, spune Adrian Dan, inițiator al comunității #CreatorsWillCreate și partener al proiectului Cronicari Digitali

Expoziția de fotografie #CronicariDigitali este realizată cu sprijinul: Canon România, Domeniile Samburesti,Profructta.
Proiectul Cronicari Digitali a fost premiat anul trecut 
cu Best Digital PR Campaign la IAB MIXX Awards 2018 și a primit trei distincții la PR Awards 2018: Golden Award for Excellence la categoria „Cultură și Artă”, Silver Award for Excellence la categoria „Social Media”și Silver Award for Excellence la categoria „Comunicare în domeniul public”.

****

Despre #CronicariDigitali

Cronicari Digitali este o campanie de informare și promovare, ce aduce valorile și tradițiile României față în față cu generația Millennials. Proiectul este susținut de Institutul Național al Patrimoniului și dezvoltat de Zaga Brand.

Platforma de digital storytelling promovează patrimoniul cultural prin engagement.Generațiile X, Y și Z se implică în poveste și devin la rândul lor ambasadori ai platformei, prin propriile viziuni.

Experții, parte a generației X, povestesc, iar generația Millennials (Y și Z) transportă identitatea culturală în online, printr-un limbaj pe înțelesul tuturor; cu difuzare virală, pe feed-ul lor.

Despre Zaga

Fondată în 2005, agenția de comunicare creativă Zaga Brand și-a propus și a reușit să creeze un mediu de lucru productiv în care imposibilul este doar o provocare. Într-o atmosferă crazy about our work”, agenția a generat rezultatele dorite de clienții săi B2B și B2C oferind servicii complete de PR, Creative concepts și BTL. Misiunea Zaga este de a crea o comunicare reală între comunitate și brand-urile sau companiile cărora li se adresează prin PR – cea mai onestă, curajoasă și de durată contribuție în a inspira oamenii, a genera reacții, a crea reputații și fair advertising. Onest, cu rezultate măsurabile, având la bază acțiuni de comunicare. De la concerte LIVE pe trenuri în mișcare, concursuri naționale de creație, campanii de CSR sau silent disco în autobuze și metrou, Zaga își propune continuu să suprindă publicul cu abordări creative, astfel încât mesajele de comunicare să ajungă direct la acesta.

Persoană de contact:

Mădălin Munteanu

PR Specialist, Zaga Brand

Tel: 0764.12.13.08

madalin.munteanu@zagabrand.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.