Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Colocviu Agricultură Urbană, 22 aprilie 2021

0

Ateliere Fără Frontiere și Nouvelles Agricultures organizează colocviul România-Franța despre Agricultura Urbană – un sector de dezvoltare pentru orașe durabile. Conferința va avea loc joi, 22 aprilie, între orele 10:30 – 13:00 și va fi transmisă online, pe evenimentul publicat pe Facebook, pe acest link – bit.ly/2Q29LSn

Spații verzi, legume proaspete, locuri de muncă inclusiv pentru persoane vulnerabile, inovație pentru arhitecți și micii fermieri. Toate într-un singur domeniu – agricultura urbană!

În lista invitaților numărăm reprezentanți din Franța ai AFAUP Association Française d’Agriculture Urbaine LAgronaute, ANRU – Agence Nationale pour la Rénovation Urbaine, La Ferme des Possibles, La Ferme Suzanne, Cultures en Ville, La cité de Lagriculture à Marseille, iar din România vor participa întreprinderi și proiecte ca Ateliere Fără Frontiere și Urban Cultor.

Cei interesați sunt invitați la o întâlnire cu experți și practicieni din Franța și România ai agriculturii urbane, un domeniu care a devenit un o miză esențială pentru orașe durabile.

Alături de reprezentanți ai instituțiilor publice, lideri de proiect, cercetători și profesori, experți independenți vor prezenta studii de caz cu proiecte pionierat de succes din Franța, proiecte și analize ale situației din România.

Vrem să vă oferim cheile de înțelegere a contextului agriculturii urbane, ce conduc spre o dezvoltare a să: descifrarea realității agriculturii urbane pentru fiecare dintre actorii implicați, analizarea contextul actual, trecerea în revistă a apelurilor de proiecte, sublinierea pașilor de dezvoltare și întreținere a proiectelor agricole locale.

Colocviul este susținut de Institutul Francez, Ambassade de France en Roumanie, Orașe Durabile.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.