Classics for Pleasure revine în Piața Mare din Sibiu, în perioada 19-23 iulie

0

Festivalul Classics for Pleasure revine anul acesta în Piața Mare din Sibiu, în perioada 19-23 iulie 2023, cu cea de-a XIII-a ediție. Ediția din acest an, intitulată A Lasting Legacy reunește, ca de fiecare dată muzicieni apreciați de publicul de muzică clasică, din țară și din străinătate. Accesul la spectacole este gratuit.

Festivalul Classics for Pleasure este organizat de Elite Art Club UNESCO. Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu, cu suma de 180.000 lei. Obiectivul său este promovarea la nivel național și internațional a excelenței Sibiene și promovarea muzicii clasice în rândul publicului.

Festivalul în aer liber este un eveniment de înaltă ținută care aduce publicului larg muzica cultă – pornind de la spectacole interactive pentru copii, pană la muzica clasică germană și italiană, continuand cu uverturi și arii celebre din opere, muzicaluri sau muzica de film, în interpretarea unor renumiți artisti ai momentului,. 

  • Festivalul va debuta pe 19 iulie cu tradiționalul concert Sounds of Reverence în Biserica Ursulinelor. Un cvnintet de alămuri va interpreta un repertoriu coral de excepție, transpus special pentru suflători.

  • Cea de-a doua seară este dedicată copiilor, cu precădere celor mai mici dintre ei, cu vârsta de până la 10 ani. Pe 20 iulie aceștia vor avea ocazia să descopere într-un mod inedit viața și opera lui Mozart, într-un spectacol dinamic și interactiv, intitulat Classic for Fun.

  • Frumusețea peisajului natural specifică Sibiului va fi invocată în Scenery in Music, o odă cu „charm” american ce va fi pusă în scenă în seara de 21 iulie de Orchestra Filarmonicii Pitești – dirijor Cristian Lupeș, solistă Gina Sandu.

  • Festivalul va continua cu concertul Everybody’s Music, o expresie a conceptului că muzica clasică reprezintă o forță unificatoare la nivelul societății civile, unul dintre pilonii pe care s-a dezvoltat festivalul. În acest spectacol, MH Orchestra, acompaniați de soprana Oana Serban și baritonul Florin Budnaru vor urca pe scena festivalului din Piața Mare din Sibiu în data de 22 iulie.

  • Ultima seară a festivalului, 23 iulie, va aduce în fața publicului invitații speciali ai ediției din acest an. Soprana Paula Iancic și tenorul Teodor Ilincăi, alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu si dirijorul David Crescenzi, vor revela iubitorilor de muzică clasică formatul Proms of Delight, format unic cu care festivalul a debutat în anul 2003 și care aduce în prim plan crossovers orginale.

Ediția de anul acesta celebrează 20 de ani de activitate neîntreruptă pentru Asociația Elite Art Club UNESCO, ale căreia proiecte culturale însumează peste 200 de concerte și peste 280 de expoziții organizate – evenimente de amploare care au avut impact asupra sectorului cultural românesc. Classics for Pleasure este, fără îndoială, emblematic pentru întreaga activitate Elite Art Club UNESCO iar ediția de anul acesta va  oferi oportunitatea unei revizitări a trecutului, a conceptelor originale cu care asociația s-a lansat pe piață.

Parteneri: Filarmonica de Stat Sibiu, Muzeul ASTRA, ASOCIAȚIA CLASIC e Fantastic, Teatrul ODEON

Sponsori: MAN, La Fantana, Vissary, Turbomecanica, Click Market

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.